Căutare în funcţie de dimensiuni
Pneu Seiberling auto

Anvelopă Seiberling

Seiberling Rubber Company a fost un producător american de anvelope pentru automobile. În 1898, Frank A. Seiberling a cumpărat o fostă fabrică de carton situată în Akron, Ohio și a fondat Goodyear Tire & Rubber Company (a cărei denumire provine de la Charles Goodyear, inventatorul cauciucului vulcanizat). Acesta a fost președintele companiei timp de 15 ani, iar în 1921 compania a fost refinanțată și reorganizată. Frank Seiberling și fratele său Charles au demisionat și au înființat compania de cauciuc și anvelope care le poartă numele.

Compania Seiberling Rubber Company a fost înființată în 1921 la Barberton, Ohio. În doar șase ani, Seiberling a ajuns de pe locul 330 pe locul 7 în sectorul anvelopelor. În timpul celui de-al doilea război mondial, Seiberling a furnizat anvelope pentru artileria grea. Seiberling a inventat și banda de rulare „în ferăstrău” și fantele termice pentru anvelope.

Reclama din anii 1940 și 1950 la Seiberling Tire a făcut celebru sloganul mărcii: „Un nume în care poți avea încredere, în domeniul cauciucului”.

La mijlocul anilor 1960, Seiberling a lansat seria SuperWideSport, o anvelopă radial-diagonală pentru piața „bolizilor” (așa-numitele „muscle cars”), care pe atunci era în plină creștere. Anvelopa avea un flanc de culoare albă pe o parte și o linie roșie pe cealaltă, un detaliu destul de frecvent pe piața anvelopelor de la acea vreme. Anvelopa s-a vândut destul de bine, deși concurența era destul de mare și oferea produse cu performanțe bune, dintre care amintim anvelopele Polyglas de la Goodyear, Wide-Oval de la Firestone, Tiger Paw de la Uniroyal și Radial T/A de la BF Goodrich. Succesul său nu a trecut neobservat și, la începutul anilor 1970, primii trei producători auto din lume își echipau mașinile cu anvelope Seiberling.

Deși succesul comercial și realizările sale au fost considerabile, Seiberling nu a reușit să se adapteze și să țină pasul cu evoluțiile de pe piață, în special când companiile străine au introdus pe piață anvelopele radiale într-un ritm rapid.

Compania a fost achiziționată de Firestone Tire and Rubber Company, iar ulterior de Bridgestone, când această firmă a preluat din nou Firestone. Anvelopele Seiberling nu mai sunt vândute pe piața americană, dar produsele mărcii sunt încă distribuite în unele țări. Fabricate în uzinele Firestone, acestea sunt destinate utilizatorilor cu buget redus, numai în anumite dimensiuni.

Mașină / autoturism

Vară

Utilitare / Camionete

LiveChat
Whatsapp Messenger