Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope 4 anotimpuri

Automobiliştii au, din ce în ce mai mult, tendinţa de a se echipa cu anvelope 4 anotimpuri. Performanţele anvelopelor 4 anotimpuri înregistrează un progres constant, iar polivalenţa acestora le permite automobiliştilor să ruleze în siguranţă, pe tot parcursul anului.

Anvelopele 4 anotimpuri reprezintă partenerul ideal de drum, dacă circulaţi de regulă într-o regiune în care temperatura se situează între 0 şi +20°C.

În afara acestei zone de temperatură, vor continua să funcţioneze bine, dar vor începe să fie mai puţin performante decât anvelopele de iarnă, la sub 0°C sau decât cele de vară, la peste 20°C.

Totu ile abia se observă.

Anvelopele 4 anotimpuri sunt omologate pentru iarnă?

Anvelopele 4 anotimpuri care dispun de marcajul 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) sunt aprobate pentru rularea pe zăpadă, la fel ca şi cele de iarnă.

Ce anvelope 4 anotimpuri să aleg?

Anvelopele 4 anotimpuri sunt din ce în ce mai populare şi se vând din ce în ce mai bine, de la un an la altul. În continuare, vă prezentăm lista profilurilor de succes:

 • Michelin CrossClimate
 • Goodyear Vector 4seasons GEN-2
 • Nokian Weatherproof
 • Uniroyal AllSeasonExpert
 • Hankook Optimo 4S
 • Vredestein Quatrac 5
 • Hankook Kinergy 4S H740
 • Pirelli Cinturato All Season

Cele mai căutate dimensiuni:

Foarte răspândit pe continentul american unde a apărut pentru prima dată, anvelopa 4 sezoane se impune din ce în ce mai mult și cu succes în viața de zi cu zi a șoferilor europeni. Este prezentată de producătorii de anvelope ca o alternativă bună pentru a evita schimbarea anvelopelor de vară și de iarnă. Dar cât de bune sunt cu adevărat aceste anvelope? În ce sunt ele diferite de alte modele mai cunoscute? Cum recunoaștem anvelopele 4 sezoane? Cu Anvelopelider.ro, aveți toate răspunsurile la aceste întrebări pe care vi le puneți!

Ce este o anvelopă 4 sezoane?

O veți găsi sub multe nume pe piață: anvelopă All Season, anvelopă All Weather, anvelopă 4S, anvelopă mixtă, anvelopă pentru toate anotimpurile, anvelopă pentru toate vremurile... Toate aceste denumiri desemnează o anvelopă hibridă care se situează la jumătatea drumului între anvelopele standard numite "de vară" și anvelopele de iarnă. Prin urmare, este o alternativă pe care producătorii o propun șoferilor care doresc să conducă pe tot parcursul anului fără a fi nevoiți să schimbe roțile.

Pentru ca anvelopa 4S să fie performantă, amestecul de cauciuc utilizat pentru conceperea sa împrumută atât rigiditatea anvelopei de vară, cât și flexibilitatea anvelopei de iarnă. Designul benzii de rulare este de asemenea lucrat pentru a oferi o aderență optimă indiferent dacă solul este uscat, umed sau înghețat.

Anvelopele 4 sezoane oferă performanțe interesante pe:

 • Sol uscat
 • Sol umed (în condiții de iarnă sau de vară)
 • Sol înghețat și acoperit cu zăpadă

Cum recunoaștem o anvelopă pentru toate anotimpurile?

Pentru a identifica o anvelopă mixtă, primul lucru de făcut este să verificați pe flanc dacă pictograma "Patru anotimpuri", "All Weather", "All Season" sau "4S" este aplicată. Există mai multe marcaje specifice producătorilor pentru a indica că o anvelopă este pentru 4 sezoane, găsiți aici lista marcajelor de anvelope.

În plus, anvelopele pentru toate anotimpurile au adesea marcajul M+S (Mud and Snow sau Noroi și Zăpadă), iar uneori se găsește și fulgul înconjurat de munte (simbolul 3 Peak Mountain Snow Flake sau 3PMSF care este de obicei rezervat anvelopelor de iarnă). Aceste diferite simboluri vă informează că anvelopele dvs. 4S vor avea performanțe bune în condiții de iarnă. Comparativ cu o anvelopă obișnuită, ele pot reduce de exemplu distanța de frânare pe zăpadă și gheață cu 7%.

Anvelopa pentru toate anotimpurile are aproape aceeași sculptură ca o anvelopă de iarnă, canelurile sale sunt mai numeroase și mai pronunțate pe partea centrală. Lamelele facilitează evacuarea apei. În ciuda similitudinilor care există la nivelul sculpturii cauciucului celor două tipuri de anvelope, anvelopa pentru toate anotimpurile este mai puțin moale decât o anvelopă de iarnă. Componentele sale sunt de fapt studiate pentru a se adapta atât la iarnă, cât și la vară sau la anotimpurile intermediare. Prin urmare, nu va fi la fel de dur ca o anvelopă de vară, dar mai puțin moale decât o anvelopă de iarnă.

Anvelopele mixte tot mai mult omologate "3PMSF"

Unul dintre modelele de top din catalogul nostru este Crossclimate de la Michelin. Face parte din primele anvelope mixte care au obținut omologarea 3PMSF. Succesul acestei oferte a determinat și alți producători să lanseze pe piață roți 4 sezoane omologate 3PMSF.

Astfel, printre concurenții Crossclimate, putem menționa în special Weatherproof de la Nokian sau Vector 4 Season GEN 2 de la marca Goodyear. Același lucru este valabil și pentru roata All Season Expert 2 a producătorului Uniroyal, pentru Pirelli Cinturato All Season, și pentru multe alte modele din colecția noastră.

Care sunt avantajele anvelopelor 4 sezoane?

Primul avantaj al roților 4S este de natură financiară. Cu anvelopele All Season, reduceți costurile legate de depozitarea cauciucurilor și de schimbarea anvelopelor de 2 ori pe an.

În plus, chiar dacă asocierea anvelopelor de iarnă + anvelope de vară nu este recomandată, puteți asocia un set de anvelope de vară sau de iarnă cu un set de roți 4 sezoane.

Un alt avantaj al acestor tipuri de anvelope este versatilitatea pe care le-o oferă concepția lor. Ei sunt în general mai puțin sensibili la acvaplanare și oferă o tracțiune optimă a roților pe zăpadă. Ei sunt capabili să vă ofere un confort de conducere optim atât în vară cât și în iarnă. Aceste modele sunt mai eficiente decât anvelopele de iarnă în timpul sezoanelor frumoase. În același mod, comparativ cu anvelopele de vară, ele oferă o experiență mai bună pe suprafețele înghețate.

Dezavantajele anvelopei pentru toate anotimpurile

În ciuda avantajelor menționate anterior, trebuie să aveți în vedere anumite limite ale anvelopei pentru patru anotimpuri pentru a le utiliza corespunzător.

Prima lor slăbiciune se află în faptul că performanțele lor, deși corecte, nu sunt niciodată excepționale. Cu alte cuvinte, în perioada de îngheț, sau în condiții de frig extrem, o anvelopă de iarnă va fi mai performantă. Dacă anvelopa dvs. 4 sezoane se poate adapta la orice tip de vreme, este totuși necesar să luați precauții speciale dacă intenționați să mergeți la munte sau dacă locuiți într-un loc expus în mod special la îngheț. Același lucru este valabil și în vară. De exemplu, ele concurează rar cu anvelopele clasice în ceea ce privește distanța de frânare pe sol uscat.

În plus, se poate constata că All Weather se uzează mai repede în vară din cauza moliciunii cauciucului lor. Dar, când luăm în considerare faptul că sunt utilizate pe tot parcursul anului, această mică slăbiciune este repede compensată.

De asemenea, putem menționa că oferta nu este la fel de diversificată ca pentru modelele de vară sau de iarnă. Dar, pentru a vă ușura sarcina, Anvelopelider.ro vă oferă o gamă largă la prețuri accesibile.

Cui se adresează anvelopele 4 sezoane?

Marea majoritate a șoferilor europeni continuă să folosească anvelopele de vară pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, acestea sunt puțin performante în iarnă și pot provoca accidente grave. Roțile echipate cu anvelope 4 sezoane sunt deci un adevărat câștig în ceea ce privește siguranța. Ele sunt recomandate în special dacă:

 • Locuiți într-o regiune unde condițiile climatice sunt blânde (cu puțină sau fără zăpadă, și cu temperaturi estivale care nu sunt extreme).
 • Aveți un buget strâns și doriți să evitați să cumpărați două seturi de anvelope și să faceți o schimbare în fiecare sezon.

Dacă nu trăiți într-o regiune montană, și dacă vizitați doar ocazional zonele înzăpezite, puteți păstra anvelopele dvs. 4S. Cu toate acestea, va fi recomandat să aveți la dispoziție lanțuri de zăpadă în cazul în care drumul ar fi greu de parcurs.

Sfaturi de conducere

Anvelopele pentru toate anotimpurile oferă performanțe bune atunci când știm să le menajăm. Pentru a profita de investiția dvs., adoptați o conducere lină. Evitați accelerațiile și frânările bruste. Astfel, veți evita să vă uzați prea repede anvelopele 4S.

Ce se întâmplă cu anvelopele All Season pentru rulote?

25% dintre proprietarii de rulote vizitează destinațiile ideale pentru sporturile de iarnă cu vehiculul lor. Dacă sunteți unul dintre aceștia, în general, anvelopele 4S vor fi mai mult decât suficiente. Nu veți avea nevoie de anvelope de zăpadă. Cu toate acestea, alegerea dvs. trebuie făcută cu mai multă atenție în ceea ce privește indicele de încărcare al roților din spate. Acestea suportă adesea o greutate mai mare, deoarece majoritatea echipamentelor unui vehicul de camping se află în spate.

De exemplu, vă puteți îndrepta către anvelopele 4 sezoane Agilis CrossClimate. Banda lor de rulare în formă de chevron le oferă o aderență perfectă pe orice suprafață uscată, permițând în același timp evacuarea optimă a apei. Această anvelopă, certificată 3PMSF, integrează 3 tipuri diferite de cauciuc pentru a se adapta la orice tip de condiții climatice, adaptându-se în același timp la sarcinile mari suportate de obicei de o rulotă. Disponibile în 15, 16 și 17 inci, ele sunt oferite pentru aproximativ o sută de euro bucata.

Rețineți că omologarea 3PMSF nu vă scutește de a avea lanțuri metalice sau compozite în zonele care le cer. În Franța, un panou de semnalizare B26 vă va informa despre necesitatea de a instala lanțuri de zăpadă înainte de a circula pe un drum.

Ce trebuie reținut în final despre anvelopele 4 sezoane?

Un adevărat compromis care combină calitățile celorlalte tipuri de anvelope, anvelopele All Season sunt alternative excelente pentru șoferii care nu trăiesc într-o regiune unde iarna și vara sunt extreme. Dacă este rar ca drumurile pe care le parcurgeți să fie acoperite cu zăpadă, faceți alegerea dintre diferitele modele pe care le punem la vânzare pentru a vă evita schimbarea anvelopelor când se anunță sezoanele estivale și hibernale.

LiveChat
Whatsapp Messenger