Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope cu cuie

Anvelopele cu cuie sunt rezervate pentru condiţiile climatice cele mai extreme. Dacă circulaţi în regiunile cu climă foarte aspră, pe şosele îngheţate şi cu multă zăpadă, vă recomandăm să vă echipaţi cu anvelope cu cuie (dacă legislaţia vă permite).

Ce sunt anvelopele cu cuie?

O anvelopă cu cuie prezintă vârfuri metalice pe banda de rulare, pentru a asigura aderenţa, în ciuda poleiului şi zăpezii abundente.

Ce anvelope cu cuie să cumpăr?

În continuare, vă prezentăm cele mai populare profiluri de anvelope cu cuie:

 • Nokian Hakkapeliitta 8
 • Nokian Hakkapeliitta 9
 • Michelin Agilis X-ICE North
 • Nokian Nordman 5
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Sailun ICE Blazer WST1
 • Nankang Snow Winter SW-7
 • Yokohama IceGuard iG35
 • Goodyear Ultra Grip ICE Arctic
 • Dunlop ICE Touch
 • Continental IceContact 2
 • Bridgestone Noranza 001
 • Michelin Latitude X-ICE North Lxin2 +
 • Toyo Observe G3 ICE
 • Hankook Winter I*Pike RW11
 • Federal Himalaya WS2

Anvelopele cu aceste profiluri există şi în versiunea de "anvelope care pot fi echipate cu cuie". Dacă doriţi să primiţi versiunea "cu cuie", verificaţi dacă, în fişa de descriere a anvelopei, este menţionat termenul "cu cuie".

Cele mai căutate dimensiuni:

Care sunt caracteristicile anvelopelor cu ținte? Cum să le alegi? Toate vehiculele pot utiliza acest tip de anvelope? Descoperiți toate răspunsurile în acest ghid.

Anvelope cu ținte: caracteristici

Anvelopele cu ținte sunt învelitori de cauciuc ale căror benzi de rulare conțin ținte sau crampoane. Acest dispozitiv antiderapant permite vehiculului să aibă o bună aderență pe zăpadă și gheață (polei). Datorită țintelor, vehiculul este capabil să facă față condițiilor climatice extreme ale iernii.

Dacă anvelopele cu ținte sunt utile șoferilor pe timp de iarnă, trebuie recunoscut că prezintă constrângeri practice restul timpului. Vara, pe drumurile neînghețate sau neacoperite de zăpadă, utilizarea lor prezintă multe probleme. Când sunt în contact direct cu asfaltul, sunt zgomotoase și destul de inconfortabile în comparație cu alte tipuri de anvelope. Țintele pot deteriora și asfaltul pe care roțile trec. Acestea pot fi, de asemenea, proiectate împotriva flancului vehiculului atunci când anvelopele se deteriorează. De aceea, în Franța, utilizarea anvelopelor cu crampoane este restricționată și reglementată de lege. Vom aborda acest punct în continuarea articolului.

Când ar trebui să folosesc anvelopele cu ținte?

Conform ordinului din 18 iulie 1985 privind dispozitivele antiderapante care echipează anvelopele, utilizarea anvelopelor cu crampoane este permisă începând cu sâmbăta precedentă zilei de 11 noiembrie până în ultima duminică a lunii martie. Aceste date pot fi modificate prin derogare prefectorală dacă condițiile atmosferice o cer.

Care sunt sancțiunile în cazul utilizării anvelopelor cu ținte în afara perioadei autorizate?

Utilizarea anvelopelor cu crampoane în afara perioadelor autorizate este sancționată cu o amendă de clasa a 4-a, corespunzătoare unei sume de 135 de euro, conform articolului R314-3 din Codul rutier. Sancțiunea este, de asemenea, aceeași pentru utilizarea acestor echipamente speciale pe vehiculele neautorizate.

Există o semnalizare și o viteză maximă de respectat cu anvelopele mele cu ținte?

Conducătorul unui vehicul echipat cu anvelope cu ținte trebuie să plaseze în mod vizibil în spate un macaron specific. Este vorba de un disc detașabil de 15 cm în diametru care trebuie să fie așezat pe partea inferioară stângă a caroseriei. Legea vă permite, de asemenea, să aplicați un autocolant pe parbrizul dvs. din spate. În cele din urmă, elementul așezat nu trebuie să fie vizibil pe vehicul decât în perioada autorizată pentru utilizarea acestor roți. Conform Codului rutier (articolul R413-7), în cazul nerespectării acestei dispoziții, automobilistul poate fi sancționat cu o amendă de clasa a 2-a, adică 35 de euro conform.

Când sunt echipate cu aceste anvelope, în zone montane sau nu, vehiculele nu trebuie să depășească o viteză de 90 km/h. Acest lucru se referă doar la autoturismele particulare, la vehiculele cu patru roți de transport în comun și la vehiculele de transport de mărfuri a căror greutate totală încărcată este mai mică de 3,5 tone.

Această valoare este redusă la 60 km/h pentru vehiculele de intervenție de urgență, vehiculele de salvare, vehiculele de transport de materiale periculoase și de transport de mărfuri a căror greutate totală încărcată este mai mare de 3,5 tone.

Toate vehiculele pot utiliza anvelope cu ținte?

În Franța, utilizarea anvelopelor cu ținte este permisă pentru autoturismele particulare, vehiculele de transport în comun și vehiculele de transport de mărfuri care cântăresc mai puțin de 3,5 tone (ordin ministerial din 18 iulie 1985).

Pentru alte tipuri de vehicule, utilizarea acestor anvelope poate fi autorizată prin derogare prefectorală dacă condițiile atmosferice o cer.

În ce caz să aleg anvelope cu ținte?

Iarna se apropie cu pași repezi și doriți să cumpărați anvelope cu ținte noi? Dacă da, trebuie mai întâi să țineți cont de obiceiurile dvs. de deplasare pe drumul acoperit de zăpadă.

Anvelopele cu crampoane sunt recomandate dacă circulați pe drumuri secundare, autostrăzi constant acoperite de zăpadă sau pe drumuri de țară. În schimb, dacă traseul dvs. zilnic include autostrăzi care sunt deszăpezite regulat sau dacă circulați în oraș, este mai degrabă recomandat să optați pentru roți de iarnă tradiționale.

Anvelopă auto cu ținte: detaliu sau fabrică?

Anvelopele cu ținte permit o frânare eficientă pe suprafețele înghețate. Dar, pentru a vă echipa cu ele, trebuie să alegeți între 2 tipuri care prezintă fiecare avantaje și dezavantaje:

 • Anvelopele cu ținte la detaliu;
 • Anvelopele cu ținte la fabrică.

De calitate medie, anvelopele noi cu ținte la detaliu (cunoscute și sub numele de anvelope cu ținte) sunt mai economice decât cele de la producător. Cu toate acestea, sunt mai zgomotoase și mai puțin durabile. Detaliștii folosesc în general ținte puțin performante care măresc frecarea pe asfalt. Acest lucru provoacă în mod natural o creștere a nivelului de zgomot.

În ceea ce privește produsele cu ținte la fabrică, acestea oferă performanțe mai bune. Mai respectuoase cu mediul și cu asfaltul, produc mai puțin zgomot și au o durată de viață bună. În plus, oferă o performanță superioară celor ale anvelopelor cu ținte la detaliști. Țintele utilizate în fabrici sunt mult mai sofisticate.

Ce să alegeți? Vă sfătuim cu tărie să montați anvelope cu ținte direct la fabrică pe vehiculul dvs. pentru a conduce în siguranță. Achiziția lor reprezintă o investiție mai bună, deoarece le veți utiliza timp de mai mulți ani. Acest lucru vă va economisi pe termen mediu și lung. În plus, veți menține vehiculul în stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

La ce frecvență ar trebui să-mi schimb anvelopele cu ținte?

Roțile sunt în contact permanent cu drumul și asigură legătura între acesta și vehicul. Starea anvelopei influențează direct aderența bună pe sol, stabilitatea vehiculului și distanța de frânare.

Pentru a ști când să schimbați anvelopa, trebuie doar să verificați indicatorul de uzură situat la 1,6 mm în canelura principală a benzii de rulare. Dacă acesta este atins, atunci trebuie să procedați la înlocuire. Dacă nu o faceți, vehiculul dvs. va fi imobilizat și riscați să primiți o amendă.

Trebuie precizat că sub 3 mm, aderența anvelopelor este deja puternic redusă. Acestea pot pierde contactul cu carosabilul, ceea ce crește semnificativ riscurile de acvaplanare sau de derapaj: derapaj, pierderea controlului, alunecarea mașinii. În aceste condiții, riscați să vă puneți în pericol viața și pe cea a celorlalți utilizatori ai drumului. Programați deci schimbarea acestor anvelope adaptate pentru iarnă de îndată ce începeți să observați primele semne de uzură.

Care este durata de viață a anvelopelor cu ținte?

Cunoașterea duratei de viață exacte a anvelopelor cu ținte este un exercițiu imposibil. Durata lor de viață depinde de mai mulți factori, inclusiv starea drumurilor acoperite de zăpadă, tehnologia de proiectare, condițiile meteorologice, stilul de conducere, întreținerea, frecvența utilizării

În general, după 5 ani de utilizare, roțile trebuie să fie supuse unui control minuțios de către un profesionist. Ca măsură de precauție, este recomandat să nu depășiți 10 ani de utilizare, chiar dacă roțile dvs. par încă utilizabile. Este vorba despre siguranța dvs.!

Cum să economisesc anvelopele cu ținte?

Doriți să prelungiți durata de viață a tuturor anvelopelor cu ținte ale mașinii dvs.? Dacă da, este posibil să reduceți viteza de uzură urmând câteva sfaturi.

În primul rând, trebuie să vă gândiți să aveți grijă de ele, întreținându-le în mod corespunzător. Fiți atent la presiunea anvelopelor dvs. și la uzura benzii de rulare. De asemenea, trebuie să controlați geometria (paralelismul și echilibrarea) anvelopelor dvs. cel puțin o dată pe lună pentru a evita surprizele neplăcute.

Apoi, trebuie să știți că stilul dvs. de conducere poate provoca o uzură mai rapidă sau mai lentă a roților. Conducerea prea rapidă, frânarea bruscă și demarajele bruste sunt practici care deteriorează prematur anvelopele dvs. cu crampoane.

Care sunt avantajele cumpărării anvelopelor cu ținte online?

Cumpărarea anvelopelor online este un mod bun de a le avea la cel mai bun preț. În plus, aveți dreptul la o gamă largă de produse dintre care puteți alege fără constrângeri. Acest lucru nu este întotdeauna posibil în magazinele fizice.

Online, aveți posibilitatea de a consulta opiniile și comentariile (pozitive și negative) ale clienților anteriori înainte de a face achiziția. Acest lucru vă permite, de asemenea, să cunoașteți mai bine produsul înainte de a-l achiziționa. Veți putea avea, de asemenea, informații despre durata de viață reală a anvelopelor cu ținte, confortul pe care îl oferă…

Cum să montez anvelopele cumpărate online?

La fel ca un magazin fizic, un magazin online vă poate oferi un serviciu de montare a anvelopelor. Când faceți o achiziție de la echipa noastră, rețeaua noastră de mecanici auto este la dispoziția dvs. pentru a vă ajuta să montați anvelopele noi. Ne ocupăm de livrarea anvelopelor la partenerul dvs. ales. Acesta din urmă va lua legătura cu dvs. imediat după livrare pentru a stabili o întâlnire.

Ce să reținem? Iarna, anvelopele cu ținte sunt o soluție practică pentru o tracțiune mai bună pe drumurile alunecoase sau înghețate. Acestea sunt garanția siguranței, a unei mai bune stabilități pe drum și a confortului la volan. La Anvelopelider.ro, aveți acces la o colecție foarte bogată de anvelope cu ținte de calitate superioară. Faceți-vă alegerea acum și beneficiați de cele mai bune prețuri de pe piață.

LiveChat
Whatsapp Messenger