Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope cu margine de protecţie a jantei

Anvelopele care au o margine de protecţie a jantei au înscrisă pe flancuri una dintre următoarele menţiuni:

 • RFP pentru Rim Fringe Protector
 • FP pentru Fringe Protector
 • MFS pentru Maximum Flange Shield
 • FR pentru Felgen Ripen
 • FSL pentru Felgenschutzleiste
 • ML pentru Mit Leiste

Aceste margini de protecţie sunt prevăzute, de regulă, pentru anvelopele de mărime mică, deoarece jantele sunt mai expuse loviturilor decât la anvelopele de înălţim /p>

În general, sunt puţin mai scumpe decât anvelopele fără protecţie. Costul suplimentar este între 10% şi 15%.

Unde găsesc anvelope cu margine de protecţie a jantei?

Avem în stoc peste 5.000 de coduri cu această specificaţie. În continuare, vă prezentăm lista celor mai populare profiluri, care au margine de protecţie a jantei.

 • Michelin Pilot Sport 4
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Pirelli Pzero
 • Goodyear EfficientGrip Performance
 • Goodyear UltraGrip 8 Performance
 • Continental PremiumContact 6
 • Continental SportContact 6
 • Dunlop Sport Maxx RT2
 • Dunlop SP Winter Sport 3D
 • Bridgestone Potenza RE050A Ecopia
 • Bridgestone Blizzak LM001
 • Sava Intensa UHP 2
 • Falken Azenis FK510
 • Hankook Ventus V12 EVO2 K120
 • Kleber Quadraxer 2
 • Kleber Krisalp HP3

Cele mai căutate dimensiuni:

Anvelopele cu protecție pentru jantă sunt foarte utile pentru anumite categorii de vehicule. Acestea au caracteristici specifice care le fac deosebit de practice și funcționale. Doriți să echipați SUV-ul sau alte vehicule cu aceste anvelope inovatoare? Dacă da, atunci sunteți în locul potrivit. În acest ghid, vă oferim sfaturi practice care vă vor ajuta să faceți o alegere bună dintre numeroasele modele de anvelope de protecție pentru jantă de înaltă calitate din catalogul nostru.

Care sunt caracteristicile anvelopelor cu protecție pentru jantă?

Anvelopele de protecție pentru jantă sunt echipamente care se caracterizează printr-un bord mai gros decât cel al anvelopelor clasice. Punctul de contact între aceste tipuri de anvelope și janta vehiculului este echipat cu un strat de cauciuc foarte întărit. Acestea sunt recunoscute datorită acestei caracteristici. O marcă specială permite, de asemenea, să le recunoaștem printre alte tipuri de anvelope. Această mențiune variază în general de la un producător la altul.

Tabelul următor enumeră marcările pe care le găsim cel mai adesea dacă dorim să cumpărăm anvelope de protecție pentru jantă de la mărcile mari.

Mențiune

CPJ

FR

FP

FSL

RG

MFS

RFP

RPB

RP

Semnificație

Cordon de Protecție pentru Jantă

Flange Rim

Fringe Protector

Felgensch-utzleiste

Rim Guard

Maximum Flange Shield

Rim Flange Protector

Rim Protection Bar

Rim Protector

Producător(i) care îl folosesc

Michelin

Continental, Semperit

Michelin, Goodyear

Bridgestone, Pirelli

Bridgestone

Dunlop, Falken

Goodyear, Yokohama, Avon

Yokohama

BFGoodrich, Hankook

De asemenea, pe piață, anvelopele dotate cu o protecție pentru jantă costă puțin mai mult (10 până la 15% în medie) decât modelele standard de aceleași dimensiuni.

Care sunt avantajele anvelopelor de protecție pentru jantă?

După cum sugerează și numele, anvelopa cu protecție pentru jantă permite conservarea integrității jantei pe care este montată. Într-adevăr, când conducem în oraș, nu este rar ca anvelopele să alunece împotriva unei borduri de trotuar sau a unei alte suprafețe rigide după o manevră greșită. Cu anvelopele clasice care sunt montate pe mașini, acest tip de incidente provoacă de obicei abraziunea sau o ușoară deformare a jantei. Dacă nu se face nimic, acest lucru poate duce la probleme mai grave pe termen lung: o coroziune generalizată, de exemplu. Echipând vehiculul cu anvelope de protecție pentru jantă, vă protejați împotriva acestor probleme. În caz de frecare a roților împotriva unei borduri de trotuar, acestea sunt cauciucurile întărite care vor absorbi loviturile, și nu janta dumneavoastră.

Bordura de cauciuc întărit protejează, de asemenea, anvelopele atunci când conduceți pe suprafețe inegale și oferă un confort mai bun la condus. Ea reduce riscurile de fisuri și de umflături datorate coliziunilor bruste și excesive între jante și anvelope. Prin urmare, roțile dumneavoastră vor dura mai mult decât cu anvelope standard fără bordură.

Pe ce tipuri de anvelope este prezentă protecția pentru jantă?

În principiu, toate tipurile de anvelope pot avea versiuni cu bordură întărită. Prezența unui întăritor de cauciuc nu are nicio influență asupra celorlalte caracteristici ale unei anvelope și a performanțelor sale. Cu toate acestea, în practică, anumite tipuri de anvelope au nevoie mai mult de această protecție decât altele. Este vorba în special despre anvelopele cu profil redus.

Anvelopele cu profil redus sunt accesorii auto ale căror raport înălțimea flancului/lățimea secțiunii este foarte mic (mai mic de 50%). Acestea sunt apreciate de mulți automobiliști, deoarece permit să aibă o bună senzație de conducere. Cu toate acestea, din cauza dimensiunilor lor speciale, aceasta face roțile foarte vulnerabile la șocuri și impacturi. De asemenea, expun janta la daune mai mult sau mai puțin importante în caz de coliziune cu o suprafață rigidă.

În schimb, dacă obișnuiți să utilizați anvelope cu profil înalt (dimensiune standard), nu veți avea nevoie de protecție pentru jantă. Motivul este simplu: la punctul său cel mai larg, cauciucul anvelopelor cu profil înalt depășește conturul jantei, oferindu-i astfel o bună protecție împotriva șocurilor.

Cu toate acestea, puteți găsi pe piață anvelope « dimensiune mare » echipate cu protecții pentru jante.

Care sunt elementele de analizat înainte de a alege anvelopele?

Pentru a alege anvelopele de protecție pentru jantă, iată câteva elemente pe care trebuie să le luați în considerare.

Tipul de bordură

Nu toate anvelopele de protecție pentru jantă au același tip de bordură. Unele modele au o bordură cu chenar în timp ce altele nu au. Care este diferența între aceste două tipuri de borduri?

După cum sugerează și numele, anvelopa de protecție pentru jantă cu chenar prezintă un cauciuc care se extinde spre exterior la nivelul punctului de contact cu janta. Acest cauciuc este bine vizibil și se întinde pe tot conturul anvelopei. Acesta este modelul cel mai răspândit.

Anvelopele de protecție pentru jantă fără chenar sunt, la rândul lor, echipate cu un întăritor de-a lungul circumferinței lor interioare. Această bordură întărită este aproape paralelă cu conturul jantei (o depășește foarte puțin).

Aceste două tipuri de borduri oferă o protecție optimă anvelopelor și jantelor vehiculului dumneavoastră. Dar pentru mai multă siguranță și securitate, vă sfătuim să optați pentru modelele care au un chenar.

În schimb, dacă doriți să instalați capace pe jantele dumneavoastră protejându-le la maximum, atunci puteți opta pentru anvelope cu întărire internă.

Marca

Nu toate anvelopele cu protecție pentru jantă disponibile pe piață oferă aceleași performanțe. Pentru a fi sigur că obțineți echipamente de calitate superioară, optați pentru produsele marilor mărci renumite pentru expertiza lor. Pe Anvelopelider.ro, aveți acces la o vastă colecție de anvelope cu protecție pentru jantă de înaltă calitate. Distribuim produsele celor mai prestigioși producători de anvelope: Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Dunlop, Bridgestone, Falken, Hankook, Kleber

În afara acestor producători renumiți, avem, de asemenea, anvelope foarte performante de la alte mărci mai puțin cunoscute. Veți găsi, deci, cu siguranță ceea ce vă convine în catalogul nostru, indiferent de bugetul și nevoile dumneavoastră.

Cum să montez anvelopele mele de protecție pentru jantă?

Nu aveți de ce să vă faceți griji pentru montarea anvelopelor de protecție pentru jantă cumpărate de la Anvelopelider.ro. Avem garaje partenere pe întreg teritoriul care pot monta anvelope destinate pentru a proteja jantele de înaltă calitate pe o roată din spate sau o roată din față. Trebuie doar să alegeți partenerul cel mai apropiat de dumneavoastră în timpul validării comenzii și ne ocupăm noi de livrarea echipamentelor și accesoriilor la adresa sa. În momentul primirii comenzii, acesta va lua legătura cu dumneavoastră pentru a stabili o întâlnire.

Așadar, faceți fără întârziere alegerea din catalogul nostru și profitați de cele mai bune tarife de pe piață pentru a echipa corespunzător vehiculul și a proteja jantele acestuia.

LiveChat
Whatsapp Messenger