Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope ranforsate

Anvelopele ranforsate EXTRA LOAD (XL) sunt destinate vehiculelor grele sau celor echipate cu un motor puternic. Flancurile anvelopelor ranforsate sunt mai rigide decât cele ale anvelopelor clasice, denumite "SL", de la "Standard Load". Rigiditatea flancurilor permite suportarea unei sarcini, unei presiuni şi unor solicitări mai ridicate.

Cum se recunoaşte o anvelopă ranforsată?

O anvelopă ranforsată are pe flancuri un marcaj specific, cum ar fi: REINF, REINFORCED, XL, EXTRA LOAD, XLD, RFD sau RF. Standardul "XL" tinde să înlocuiască celelalte standarde.

Ce reprezintă marcajul XL de pe o anvelopă?

"XL" înseamnă "Extra Load", adică faptul că anvelopa poate să susţină o sarcină mai mare şi presiuni mai mari.

Care sunt avantajele anvelopelor ranforsate?

 • Longevitate mai mare.
 • Rezistenţă mai mare la eventuale lovituri.
 • Control mai bun al vehiculului.
 • Tracţiune şi transmisie mai bună a puterii.
 • Rezistenţă mai mare la solicitările mecanice: acceleraţii, frânări, viteză mare, viraje strânse.

Care sunt dezavantajele anvelopelor ranforsate?

 • Creşterea nivelului sonor cu circa 1 dB.
 • Creşterea forţei de rezistenţă la rulare, ceea ce determină o uşoară creştere a consumului.
 • Creşterea greutăţii anvelopelor şi, astfel, teoretic, a consumului.
 • Teoretic, sunt considerate mai puţin comode, dar majoritatea şoferilor nu observă acest lucru.

Ce anvelope ranforsate să cumpăr pentru maşina mea?

Anvelope ranforsate de vară:

 • Continental SportContact 6
 • Michelin Pilot Super Sport
 • Michelin Pilot Sport 4S
 • Bridgestone Potenza S001
 • Pilot Alpin PA4
 • Pirelli Pzero
 • Toyo Proxes Sport
 • Yokohama Advan Sport V105
 • Falken Azenis FK510
 • General Tire Altimax Sport
 • Semperit Speed-Life 2

Anvelope ranforsate de iarnă:

 • Hankook Winter I*Cept evo2 W320
 • Continental ContiWinterContact TS830P
 • Continental ContiWinterContact TS860S
 • Pirelli Winter Sottozero 3
 • Michelin Pilot Alpin PA4
 • Pirelli W270 Sottozero Serie II
 • Toyo Snowprox S954
 • Vredestein Wintrac Xtreme S
 • Nankang SV-3 Winter

Cele mai căutate dimensiuni:

Anvelopele întărite sunt necesare pentru unele vehicule sportive, SUV-uri, berline puternice sau utilitare. Aceste anvelope rezistă la o încărcătură și o presiune mai mare decât celelalte.

Care sunt caracteristicile anvelopelor întărite?

O anvelopă întărită este un echipament conceput pentru a suporta o încărcătură și o presiune de umflare mai mari decât cele recomandate de producător pentru versiunea clasică a unei dimensiuni date. Pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine despre ce este vorba, să luăm exemplul unei anvelope de dimensiune 205/55 R16. În mod implicit, anvelopele standard (SL) de această dimensiune au un indice de încărcătură de 91, adică o greutate maximă suportabilă de 615 kg. Dar pentru versiunile întărite, acest indice este crescut la 94, ceea ce înseamnă că anvelopa poate suporta o încărcătură maximă de 670 kg. Presiunea suportată crește de asemenea de la 2,5 la 2,9 bari.

Anvelopele întărite sunt caracterizate de :

 • Un indice de capacitate de încărcătură stabilit cu grijă de constructori în colaborare cu experții ETRTO (organizația tehnică europeană a producătorilor de anvelope și jante sau European Tyre and Rim Technical Organisation) ;
 • O bandă de rulare întărită ;
 • O concepție care integrează materiale foarte rezistente.

Anvelopele întărite sunt recunoscute prin marcajul special pe care îl poartă pe flancul lor : Extra Load (XL), Reinforced (REINF), RF, RFD, sau EXL. Prima inscripție este cea pe care o găsim cel mai des pe piață. Ea tinde să înlocuiască celelalte care devin din ce în ce mai rare.

Care sunt avantajele anvelopelor întărite?

Având în vedere structura lor deosebit de robustă, anvelopele întărite oferă numeroase avantaje șoferilor. Iată câteva dintre ele.

Longevitate

Componentele unei anvelope întărite sunt mai solide decât cele ale unei anvelope SL. Astfel, pentru aceeași utilizare, cauciucurile XL au logic o durată de viață mult mai lungă decât un cauciuc standard. Aceste anvelope pot chiar parcurge mai multe kilometri fără a prezenta semne de deteriorare sau uzură. Spre deosebire de verișorii lor standard, anvelopele întărite sunt echipamente adaptate pentru o utilizare foarte intensivă. Este suficient să respectați indicațiile recomandate de producător în ceea ce privește presiunea aerului și totul este în regulă.

Rezistență

Așa cum sugerează și numele lor, anvelopele cu benzi întărite sunt extrem de rezistente. Ele pot suporta fără probleme șocurile dinamice care apar de obicei atunci când vehiculul abordează în mod brutal un trotuar sau orice altă suprafață care nu este la același nivel cu carosabilul. Riscurile de zgârieturi sau tăieturi sunt deci semnificativ reduse în aceste situații.

Cauciucurile XL rezistă de asemenea foarte bine la solicitările mecanice inerente conducerii : viraje accentuate, frânări bruste, accelerații…

Performanțe ridicate în ceea ce privește conducerea

Anvelopele întărite oferă performanțe de top în ceea ce privește tracțiunea și aderența. Structura lor rigidă influențează pozitiv comportamentul mașinii în diferite situații (frânări și viraje în principal), ceea ce optimizează stabilitatea sa. În cele din urmă, anvelopele XL asigură de asemenea un transfer eficient al puterii automobilului pe drum.

Toate acestea permit șoferului să controleze mai bine mașina și, prin urmare, să aibă o bună ținută de drum și un confort de conducere optim.

În ce cazuri trebuie să alegem anvelope întărite?

Este important să știm în ce cazuri anvelopele întărite merită să fie cumpărate, deoarece nu toate vehiculele au nevoie de ele.

Anvelopele întărite sunt recomandate când circulați adesea cu sarcini grele : mărfuri, pasageri… În acest caz, utilizarea cauciucurilor XL vă va permite să evitați schimbarea frecventă a anvelopelor. Acest sfat se aplică în general vehiculelor de transport, break-urilor și furgonetelor.

Aceste anvelope sunt de asemenea recomandate șoferilor care dețin vehicule cu motor foarte puternic. Anvelopele XL le vor permite în special să controleze mai bine automobilul în curbe și mai ales să accelereze mai bine.

Pentru a afla dacă vehiculul dvs. trebuie să circule numai cu anvelope întărite, consultați manualul de utilizare al acestuia. Acolo veți găsi toate informațiile necesare privind omologarea mașinii.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le luăm în considerare pentru a alege anvelope întărite bune?

Ca orice alt tip de anvelopă, alegerea anvelopelor cu benzi de rulare întărite nu trebuie făcută la întâmplare. Trebuie neapărat să luați în considerare anumite elemente :

 • Dimensiunile cauciucurilor dvs. originale ;
 • Tehnologia integrată în anvelopă ;
 • Rezistența la rulare a roții ;
 • Reputația producătorului ;
 • Sezonul…

Iată tot ce trebuie să știți despre fiecare dintre aceste criterii.

Dimensiunile

Montarea unor anvelope noi prea largi sau prea înalte poate avea efecte negative asupra confortului dvs. de conducere. De aceea este important să luați în considerare dimensiunea anvelopelor dvs. originale atunci când alegeți noile dvs. anvelope întărite, mai ales dacă este prima dată când doriți să faceți o schimbare.

Pentru a găsi dimensiunile recomandate de producător pentru anvelopele dvs., consultați manualul de utilizare al vehiculului. Puteți găsi de asemenea această informație în capacul rezervorului de combustibil.

Desigur, este posibil să alegeți anvelope de dimensiuni alternative pentru a înlocui anvelopele vechi. Dar în acest caz, asigurați-vă că respectați limitele (marjele) stabilite de producătorul vehiculului.

Tehnologia

Producătorii de anvelope dezvoltă în permanență noi tehnologii pentru a îmbunătăți performanțele pe drum ale produselor lor. Astfel, înainte de a cumpăra o anvelopă întărită, nu ezitați să vă informați despre tehnologiile pe care le include. Acest lucru vă va permite să știți dacă produsul pe care sunteți pe cale de a-l alege va răspunde cu adevărat nevoilor dvs.

De exemplu, unii producători includ în echipamentul lor tehnologii care optimizează performanțele vehiculului la frânare pe drumurile umede. Acest tip de anvelopă vă va conveni perfect dacă circulați adesea pe vreme ploioasă.

Alți producători oferă anvelope care sunt rezistente la puncții datorită unei tehnologii de auto-închidere. Dacă parcurgeți distanțe foarte lungi în cadrul muncii dvs., aceste tipuri de anvelope vă pot fi foarte utile. Ele vă vor evita de exemplu să rămâneți blocați după puncții în zone izolate.

Cum să identificați tehnologiile integrate într-o anvelopă? În general, această informație se găsește în textul descriptiv care însoțește produsul (dacă faceți achiziția online). Dacă aveți îndoieli, puteți cere de asemenea mai multe detalii vânzătorului.

Rezistența la rulare

Rezistența la rulare a unei anvelope se referă la energia care este cheltuită pentru a o menține în mișcare (la o viteză constantă) atunci când este în contact cu solul. Ea este strâns legată de grosimea benzii de rulare. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât rezistența la rulare va fi mai mare, ceea ce va duce la un consum de combustibil și de energie foarte mare.

Având în vedere că anvelopele întărite au în mod natural umeri groși, este important să verificați că modelul pe care sunteți pe cale de a-l alege are o rezistență la rulare scăzută. Cum să știți? Trebuie doar să verificați fișa tehnică a produsului.

Producătorul

Este important să nu neglijați producătorul atunci când alegeți o anvelopă. În general, marca unei benzi de rulare spune multe despre calitatea sa. Pentru a fi sigur că aveți anvelope de calitate superioară care vor răspunde așteptărilor dvs. și pentru a circula în siguranță, orientați-vă către cei mai renumiți producători : PIRELLI, MICHELIN, HANKOOK, CONTINENTAL, BRIDGESTONE, GOODYEAR

Pentru a cumpăra anvelope întărite, preferați produsele acestor mărci mari, deoarece ele includ în general cele mai recente inovații din sectorul anvelopelor. Acesta este un garant al performanței care nu trebuie neglijat.

În funcție de nevoile și bugetul dvs., puteți alege și alte mărci mai puțin cunoscute, dar care oferă de asemenea echipamente de bună calitate.

Sezonul

Anvelopele întărite nu sunt neapărat anvelope pentru toate anotimpurile concepute pentru a fi utilizate pe tot parcursul anului. Există cauciucuri XL pentru iarnă și altele pentru vară. Trebuie să luați acest lucru în considerare atunci când faceți alegerea. Alegeți anvelope adaptate condițiilor climatice ale fiecărui sezon, pentru a beneficia de un confort de conducere optim.

Anvelopelider.ro, furnizorul dvs. de anvelope întărite de înaltă calitate

Pentru orice șofer care dorește să-și schimbe anvelopele, Anvelopelider.ro pune la dispoziție peste 10.000 de referințe de diferite mărci pentru a răspunde tuturor nevoilor dvs. Indiferent dacă aveți nevoie de anvelope întărite de iarnă, de vară sau pentru toate anotimpurile, puteți face alegerea din catalogul nostru. Vă oferim livrare gratuită pentru două anvelope identice.

Dacă doriți, puteți beneficia de asemenea de un serviciu de montaj într-unul dintre garajele noastre partenere. Acoperim întreg teritoriul național.

LiveChat
Whatsapp Messenger