Căutare în funcţie de dimensiuni

Lanțuri de iarnă de calitate la preț redus

În această iarnă, gândiți-vă la siguranța dumneavoastră mai ales dacă trebuie să circulați pe drumurile de munte înzăpezite.

Pentru a vă echipa, AnvelopeLider pune la dispoziția dumneavoastră o gamă largă de lanțuri de iarnă. Acestea vă vor garanta o aderență excelentă pe zăpadă și polei.

Ușor de montat și demontat, acestea sunt adaptate tuturor tipurilor de vehicule și tuturor bugetelor.

Mașina dumneavoastră

La sosirea iernii, va trebui, probabil, să circulați pe drumuri înzăpezite. Pentru a circula în siguranță pe un drum înzăpezit sau acoperit de polei, este important să aveți la dispoziție echipamente bune. Cu lanțuri sau cu șosete de zăpadă, veți putea păstra o aderență maximă.

Cum să alegeți dintre toate aceste accesorii?

Uitați-vă la spațiul disponibil în pasajul de roată.

Dacă pasajul de roată al vehiculului dumneavoastră este mai mare de 4 cm, veți putea monta lanțuri cu indiferent ce dimensiune a zalelor.

Dacă pasajul de roată al vehiculului dumneavoastră este mai mic de 4 cm, va trebui să montați lanțuri cu zale de 7 mm sau mai mici.

Dacă acest spațiu este prea mic pentru a trece zalele unui lanț de zăpadă, sau dacă acesta din urmă riscă să vă deterioreze caroseria, optați pentru șosete de zăpadă.

Manualul fabricantului trebuie să vă indice valoarea maximă de supraîncărcare.

Șoseta de zăpadă

Șoseta de zăpadă se montează și se utilizează foarte ușor. Acestea nu sunt dificil de manipulat și sunt mai silențioase decât lanțurile de zăpadă.

Utilizarea șosetelor are aceeași omologare ca a lanțurilor de zăpadă.

Aveți grijă să nu utilizați șoseta pe bitum, acest tip de acoperire o poate deteriora foarte repede, putându-se rupe foarte rapid.

În sfârșit, șosetele sunt foarte ieftine, permițând echiparea cu cheltuieli minime.

Lanțul de zăpadă

Lanțurile de zăpadă sunt eficace pe drumuri foarte înzăpezite sau acoperite de polei. Sunt, de asemenea, foarte rezistente în timp. Există două tipuri de lanțuri, lanțuri cu tensionare manuală sau lanțuri cu tensionare automată.

Lanțurile de zăpadă cu tensionare manuală necesită cel puțin două tensionări. Prima dată în momentul instalării, a doua oară după parcurgerea câtorva metri.

Lanțurile cu tensionare automată se strâng în mod automat în momentul utilizării și nu veți mai avea nicio grijă după instalarea lor.

De câte lanțuri sau șosete de zăpadă aveți nevoie?

Roțile motrice ale vehiculului trebuie să fie echipate cu lanțuri sau cu șosete de zăpadă.

Dacă aveți un vehicul cu tracțiune pe față, aveți nevoie de lanțuri numai pe trenul față al vehiculului.

Dacă aveți un vehicul cu propulsie spate, aveți nevoie de lanțuri cel puțin pe roțile din spate. Pentru mai mult confort, vă sfătuim să echipați, de asemenea, roțile directoare.

În fine, dacă aveți un vehicul 4x4, aveți nevoie de echipamente pe fiecare roată.

Sfaturi

Pentru ca instalarea echipamentelor de iarnă să se desfășoare cât mai bine posibil atunci când aveți nevoie de ele, vă sfătuim să efectuați cel puțin o montare test, acasă, înainte de a pleca la drum.

Dacă plecați la schi, nu uitați să vă lăsați echipamentele la îndemână, în portbagaj. Pregătiți o pereche de mănuși și o lampă frontală, precum și o sacoșă de plastic. Aceasta va servi pentru a vă proteja genunchii în momentul instalării echipamentelor și apoi, pentru a depozita mănușile.

Este bine de știut că atunci când circulați cu lanțuri sau cu șosete, nu trebuie să depășiți viteza de 50 km/oră.

LiveChat
Whatsapp Messenger