Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope ATV agrement/pistă

Anvelopelider.ro vă propune o gamă foarte largă de anvelope din gama "anvelope ATV agrement/pistă". Noi urmărim preţurile concurenţei şi ne aliniem sistematic la preţul cel mai mic, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de cel mai bun preţ.

Livrare gratuită, începând de la 2 anvelope ATV cumpărate de pe si .

Care sunt cele mai bune anvelope ATV pentru agrement/pistă?

 • Carlisle Trail Wolf
 • Carlisle Mud Wolf
 • BKT AT-112
 • BKT AT-110
 • SUN F A041
 • SUN F A031
 • SUN F A027
 • SUN F A017
 • SUN F A011
 • SUN F A013
 • SUN F A004
 • Kenda K585 Bounty Hunter HT Radial
 • Kenda K530 Pathfinder

Cele mai căutate dimensiuni:

Un quad are nevoie de anvelope adecvate pentru a putea rula pe diferite tipuri de terenuri. De exemplu, pentru a evolua pe pistă, anvelopele unui quad trebuie neapărat să fie echipate cu crampoane. Acestea permit, printre altele, vehiculului să evacueze ușor pământul și resturile pentru a putea evolua. Cum alegem anvelopele quad pentru agrement/pistă? Când trebuie să schimbăm roțile pentru a nu ne pune în pericol? Descoperiți toate răspunsurile în acest ghid.

Anvelopele quad pentru agrement/pistă: caracteristici

Anvelopele quad pentru agrement/pistă sunt prevăzute cu crampoane care le permit să ofere o bună aderență pe majoritatea suprafețelor. Aceste pneuri sunt perfecte pentru vehiculele pentru adulți și pentru cele destinate copiilor. Anvelopele quad pentru agrement/pistă sunt de asemenea numite anvelope quad mixte, deoarece permit trecerea ușoară de la pistă la drum, pentru plimbări. Acesta este motivul pentru care sunt adesea omologate pentru drum. Foarte versatile, oferă un confort de utilizare optim pe suprafețe moi și pământoase.

Când trebuie să-mi schimb anvelopele quad pentru pistă?

Două situații vă pot determina să schimbați anvelopele quad-ului dumneavoastră.

Când anvelopele dumneavoastră sunt uzate

Pe măsură ce kilometrii se adună, cauciucul anvelopelor quad se uzează treptat. Această uzură se manifestă prin dispariția progresivă a crampoanelor care acoperă suprafața benzii de rulare a acestor roți. Acest lucru provoacă de obicei o pierdere de aderență a vehiculului și nu mai puteți conduce în siguranță. Timpul de frânare devine, de asemenea, mai lung decât normalul, deoarece plăcuțele de frână devin ineficiente.

Un alt mod de a verifica starea anvelopelor quad este de a supraveghea nivelul indicatorilor de uzură care se află pe banda lor de rulare, între crampoane. Dacă aceștia sunt atinși, înseamnă că anvelopele dumneavoastră sunt complet uzate. Trebuie atunci să le schimbați, cu riscul de a fi sancționat în caz de control rutier dacă nu o faceți. Cu toate acestea, vă sfătuim să nu așteptați ca anvelopele dumneavoastră să atingă nivelul indicatorilor de uzură pentru a le schimba. De îndată ce crampoanele dumneavoastră încep să se rotunjească, gândiți-vă să montați roți noi pe vehiculul dumneavoastră. Astfel, nu veți observa o scădere prea mare a performanței sau o tracțiune slabă.

Când anvelopele dumneavoastră pentru quad sunt pătrunse

Când anvelopele noi sunt pătrunse și nu există posibilitatea de reparare, trebuie să procedați la un înlocuire. Puteți fi confruntat cu o pătrundere dacă un obiect ascuțit pătrunde în una dintre roțile dumneavoastră și o rupe pe lateral. Acest lucru poate provoca o hernie sau o deformare a structurii anvelopei, făcând astfel conducerea dificilă, dacă nu imposibilă (după pierderea presiunii).

În plus, deoarece anvelopele quad nu au de obicei cameră de aer, este recomandat să le schimbați dacă le ați reparat de multe ori. Astfel, veți evita să aveți o aderență slabă pe drum și multe situații jenante.

Cum aflu dimensiunile anvelopelor mele quad pentru agrement/pistă de origine?

Cunoașterea dimensiunilor anvelopelor quad pentru agrement/pistă de origine vă va fi foarte utilă atunci când cumpărați roți noi. Veți putea utiliza aceste informații pentru a găsi rapid ceea ce aveți nevoie cu ajutorul instrumentului de căutare de pe Anvelopelider.ro. Indicațiile privind dimensiunile unei anvelope quad se găsesc pe flancul acesteia. Acestea se prezintă astfel: 22/10-12.

Aceste cifre reprezintă respectiv:

 • Înălțimea roții;
 • Lățimea anvelopei (de la un flanc la altul);
 • Diametrul jantei.

Toate aceste valori sunt exprimate în inci. Prin urmare, este o notare ușor diferită de cea a dimensiunilor anvelopelor de mașină.

Pot schimba dimensiunile anvelopelor mele quad pentru agrement/pistă?

Răspunsul scurt la această întrebare este da. Cu toate acestea, există anumite reguli de respectat atunci când decideți să cumpărați anvelope cu dimensiuni diferite de cele pe care producătorul quad-ului dumneavoastră le recomandă.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că schimbarea dimensiunilor se face în aceleași proporții în față și în spate. Cu alte cuvinte, dacă decideți să creșteți înălțimea anvelopelor din spate cu o unitate, trebuie să faceți același lucru pentru cele din față pentru a restabili echilibrul. Dacă nu faceți acest lucru, riscați să dezechilibrați vehiculul, ceea ce va provoca o schimbare drastică a comportamentului. Atunci vă va fi greu să-l controlați.

În al doilea rând, țineți cont că pentru a schimba dimensiunile anvelopelor quad-ului dumneavoastră, nu trebuie să depășiți (mai mult sau mai puțin) o unitate în lățime și 2 unități în înălțime.

De exemplu, dacă roțile de origine au dimensiunile 25/8-12, puteți alege anvelope noi cu dimensiunile 27/9-12.

Desigur, va trebui să vă asigurați că noile anvelope nu ating cadrul quad-ului, deasupra roții.

Cum aleg anvelopele quad pentru agrement/pistă?

Pentru a alege corect anvelopele quad pentru agrement/pistă cu o bună durabilitate din gamele existente pe piață, iată unele criterii esențiale:

 • Omologarea;
 • Forma profilului;
 • Numărul de straturi (sau pliuri);
 • Configurația crampoanelor.

Omologarea

Dacă doriți să vă bucurați pe deplin de quad-ul dumneavoastră pe drumurile publice, trebuie să alegeți un anvelopă quad omologată. De ce este important? În primul rând, pentru că este necesar pentru a rula pe drumurile deschise publicului. Dacă conduceți un quad echipat cu anvelope neomologate pe o cale publică, riscați să primiți o amendă în caz de control rutier. În plus, nu veți fi în siguranță, deoarece anvelopele neomologate pentru drum nu au fost concepute pentru acest scop. În sfârșit, în cazul în care s-ar produce un accident, ați putea vedea dosarul dumneavoastră respins de asiguratorul dumneavoastră.

Deci, cum recunoaștem modelele de quad-uri omologate pentru utilizare rutieră în gamele de anvelope puse în vânzare? Este suficient să verificați dacă acestea poartă inscripția E4 pe flancurile lor. Vă sfătuim să alegeți întotdeauna aceste tipuri de anvelope.

Forma profilului

Un anvelopă quad pentru pistă poate avea un profil plat sau bombat în funcție de preferințele dumneavoastră. În general, roțile care au un profil plat aderă bine la drum și permit vehiculului pe care îl echipați să câștige în tracțiune. Cu toate acestea, acestea sunt anvelope care reduc considerabil confortul de conducere și fac dificile schimbările de direcție. De aceea, vă sfătuim să nu le alegeți dacă căutați anvelope pentru a echipa roțile din față. Pe de altă parte, sunt foarte performante atunci când sunt montate în spate.

Anvelopele cu profil bombat, pe de altă parte, se adaptează perfect la diferite tipuri de teren (datorită formei lor) și nu întăresc direcția vehiculului. Ele oferă, totuși, performanțe limitate în ceea ce privește aderența și tracțiunea. Aceste anvelope trebuie montate în fața quad-ului dumneavoastră.

Numărul de straturi

Straturile se referă la straturile de întărire care sunt integrate în carcasa unui anvelopă. Cu cât numărul lor este mai mare, cu atât roata dumneavoastră va fi mai solidă și mai rezistentă. Țineți totuși cont că dacă alegeți o anvelopă nouă cu multe straturi, veți pierde în flexibilitate, iar acest lucru poate influența confortul dumneavoastră de conducere. Deci preferați flexibilitatea și confortul? Sau mai degrabă rezistența și stabilitatea? Alegerea vă revine în funcție de preferințele dumneavoastră.

Configurația crampoanelor

Crampoanele sunt componente esențiale ale unei anvelope quad noi pentru agrement sau pistă. Acestea sunt cele care permit vehiculului să avanseze corect. De aceea, trebuie să studiați configurația lor cu atenție atunci când faceți alegerea. Evitați cu orice preț anvelopele quad pentru agrement/pistă ale căror crampoane (luate individual) se întind pe toată lățimea benzii de rulare. Aceasta este o configurație proastă care nu favorizează evacuarea rapidă a nisipului, a noroiului și a resturilor. Optați mai degrabă pentru anvelopele ale căror crampoane sunt prezentate în diferite forme și dimensiuni.

Comandați anvelopele online de pe Anvelopelider.ro

Pentru a vă permite să vă trăiți pasiunea la maximum, Anvelopelider.ro vă pune la dispoziție o colecție bogată de anvelope quad pentru agrement/pistă de la toate mărcile de încredere. Indiferent de specificațiile vehiculului dumneavoastră, veți găsi în catalogul nostru roțile care vor fi compatibile. Specialiști în vânzarea de anvelope online, distribuim produsele fabricanților de renume precum Kenda, SUN F, Carlisle, Maxxis, Cheng Shin

La Anvelopelider.ro, articolele de la mărci mari de anvelope vă sunt oferite fără costuri suplimentare. Luăm în considerare în mod constant prețurile aplicate de concurenții noștri pentru a vă oferi cele mai mici prețuri de pe piață.

Transportul este gratuit dacă cumpărați 2 anvelope sau mai multe. Pe lângă vânzarea de anvelope ieftine, suntem de asemenea capabili să vă oferim ajutor pentru montarea roților dumneavoastră noi la cele mai bune prețuri. Într-adevăr, puteți să vă duceți într-un garaj partener al Anvelopelider.ro. Avem un parteneriat cu numeroase centre de montaj (mai mult de 100) situate în toată România.

Pentru a economisi timp, puteți face livrarea comenzii direct într-un garaj partener situat în apropierea locuinței dumneavoastră. De îndată ce anvelopele dumneavoastră ajung, veți fi contactat pentru o programare. În afara montării anvelopelor, mecanicii pot efectua, de asemenea, numeroase reparații pe quad-ul dumneavoastră.

Alegeți deci fără întârziere cele mai bune anvelope potrivite pentru vehiculul dumneavoastră, din gama noastră largă de produse, pentru a beneficia de un raport calitate/preț foarte bun.

LiveChat
Whatsapp Messenger