Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope ATV utilitare/de stradă

Anvelopelider.ro vă propune o gamă foarte largă de anvelope din gama "anvelope ATV utilitare/de stradă". Noi urmărim preţurile concurenţei şi ne aliniem sistematic la preţul cel mai mic, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de cel mai bun preţ.

Livrare gratuită, începând de la 2 anvelope ATV cumpărate de pe si .

Care sunt cele mai bune anvelope ATV utilitare/de stradă?

  • Maxxis Big Horn
  • Sun F A-033
  • Innova Mud Gear
  • Carlisle ACT
  • Artrax Countrax

Cele mai căutate dimensiuni:

Quadurile utilitare sunt în general mai grele decât quadurile de tip pistă sau recreație. Acestea parcurg și drumuri mai dificile. Din aceste motive, pentru a alege anvelope pentru quadurile utilitare, este necesar să selectați modele specifice. Printre acestea, anvelopele quad utilitare/all-road sunt alegerea adecvată. În ce sunt ele diferite? Care sunt cele mai bune mărci de anvelope quad utilitare? Iată ghidul pe care vi-l propune Anvelopelider.ro pentru a cunoaște totul despre anvelopele quad utilitare/all-road.

Concepția anvelopelor

Anvelopele quad utilitare/all-road trebuie să poată tracta sarcini grele. De asemenea, trebuie să evolueze ușor pe drumuri extreme, terenuri moi, pietroase sau noroioase. Pentru aceasta, banda lor de rulare este sculptată cu forme în V, și cu crampoane foarte largi comparativ cu alte tipuri de anvelope quad.

Cu dimensiunile și forma crampoanelor, anvelopele quad utilitare au o putere foarte mare de aderență și de eliminare a reziduurilor. Astfel, ele pot avansa pe drumuri de drumeție și pe trasee dificile fără probleme.

În ceea ce privește profilul lor, acesta este în general rotund. Astfel, anvelopele au o mare stabilitate pe drumurile în pantă și o bună rezistență pe căile dificil de practicat. Cu toate acestea, pentru ca vehiculele să poată de asemenea avansa confortabil pe drum, în afara drumurilor dificile, acest tip de anvelopă are un profil destul de plat, chiar dacă rămâne mai puțin plat decât cel al anvelopelor quad sportive.

Presiunea necesară anvelopelor quad

Presiunea necesară pentru funcționarea anvelopelor quad variază în funcție de tipul de anvelopă. Pentru anvelopele quad utilitare, este necesară o presiune care se situează între 0,2 și 0,5 bar, în timp ce pentru celelalte modele sunt necesare următoarele valori:

  • O presiune între 0,4 și 0,9 bar pentru anvelopele quad de drum;
  • O presiune între 0,4 și 0,7 bar pentru anvelopele quad sportive;
  • O presiune între 0,2 și 0,4 bar pentru anvelopele quad de recreație.

Cum să interpretăm inscripțiile de pe o anvelopă quad utilitară/all-road?

Pentru a cumpăra anvelope quad care corespund caracteristicilor vehiculului dvs., trebuie să descifrați indicațiile care se găsesc pe modelul care vă interesează și să le comparați cu modelul pe care îl utilizați în prezent. Puteți citi de exemplu marcajul: 25 x 10 – 12 pe flancurile unui model. Acesta reprezintă dimensiunile sale. Primul număr corespunde înălțimii, al doilea lățimii anvelopei și al treilea indică diametrul jantei.

Veți găsi și alte indicații precum E4 care indică faptul că o anvelopă este Omologată pentru Drum. nPR (n reprezintă un număr) indică numărul de straturi ale modelului. Pentru anvelopele quad utilitare/all-road, numărul de straturi este în general de 6, și unele modele au 4. Prin urmare, puteți vedea 6PR, sau 4PR.

Dacă nu identificați corect dimensiunile anvelopelor dvs. actuale sau aveți îndoieli, nu ezitați să cereți sfatul echipelor de la Anvelopelider.ro.

Putem schimba dimensiunile anvelopelor quad ale unui utilitar?

Pentru a alege anvelopele, este important să selectați întotdeauna exemplarele a căror dimensiuni sunt adaptate diametrului jantei vehiculului. Uneori, în cazuri rare, va trebui să schimbați janta pentru a se potrivi cu noile anvelope pe care doriți să le adoptați.

Cu toate acestea, chiar și cu jantele dvs. actuale, este posibil să schimbați dimensiunile anvelopelor pe care le utilizați. Valori mai mari pentru înălțime și lățimea roților pot îmbunătăți aderența la drum.

Dorind să schimbați dimensiunile anvelopelor quad utilitare/all-road, măriți în același mod partea din față și cea din spate. Astfel, veți evita un dezechilibru care poate deteriora confortul de conducere și vă poate pune în pericol.

În plus, pentru schimbarea dimensiunilor anvelopelor quad all-road sau utilitare, trebuie să știți că, în general, janta tolerează mai mult sau mai puțin 2 puncte pentru înălțime, și 1 punct pentru lățime. Cu toate acestea, chiar dacă respectați această regulă, asigurați-vă în timpul montajului că noile roți nu ating elementele mecanice ale vehiculului utilitar.

De exemplu, dacă dimensiunile originale sunt de 25 x 8 – 12, puteți alege modele noi cu dimensiunile 26 x 9 – 12.

Când trebuie să schimbăm anvelopele quad all-road?

Multe semne vă pot indica că este timpul să schimbați anvelopele quad ale SSV-ului dvs. off-road sau ale unei mașini agricole. O pană este destul de rară pe acest tip de roți. Dar, fiți atent la semnele de uzură următoare.

Când se uzează, crampoanele anvelopelor quad dispar treptat. Prin urmare, există mai puțină tracțiune în timpul conducerii, și acest lucru poate fi periculos. Ca și pentru anvelopele clasice, limita legală de uzură este de 1,6 mm dacă vehiculul dvs. cântărește mai puțin de 3,5 tone. Pe multe modele, martorul de uzură, identificabil ușor prin inscripția TWI, vă va fi util pentru a verifica gradul de deteriorare a benzii de rulare.

În afara uzurii crampoanelor, se poate întâmpla ca flancul unei anvelope quad utilitare/all-road să se rupă. În acest caz, este necesară o schimbare, deoarece nu este posibilă nicio reparație.

În cele din urmă, schimbați ambele anvelope de pe același ax dacă diferența de uzură dintre ele este prea mare (mai mult de 5 mm).

Care sunt mărcile mari de anvelope quad utilitare/all-road?

Având în vedere greutatea mare a vehiculelor pe care trebuie să le tracteze și drumurile dificile pe care le parcurg, anvelopele quad trebuie să fie de o calitate foarte bună. Pentru aceasta, Anvelopelider.ro vă propune cele mai bune anvelope selectate din cataloagele de mărci mari de încredere.

Una dintre cele care au o bună reputație este Maxxis. Veți găsi printre ofertele noastre best-sellerul acestui producător: Maxxis Big Horn. Acesta are barete în unghi și bine spațiate, pe banda de rulare și pe umeri. Această configurație îi permite să fie perfect pentru zonele noroioase sau drumurile pietroase, și să mențină o tracțiune maximă în ciuda obstacolelor.

Sun F este o altă marcă mare al cărei model A-033 este foarte popular. Cu sculpturi agresive, și non directionale, este o anvelopă off-road excepțională care oferă o aderență maximă la sol și o conducere lină.

Catalogul Innova oferă de asemenea anvelope quad utilitare/all-road de înaltă calitate. Pe căile noroioase, cu multe obstacole, profilul auto-curățător al Mud Gear de la Innova oferă de exemplu performanțe bune.

Puteți alege de asemenea mărci precum Carlisle (cu modelul ACT, All Condition Tire, omologat pentru drum) și Artrax (cu o anvelopă Countrax). Acești producători oferă produse care au un raport calitate-preț bun.

Lăsați montarea anvelopelor pe seama profesioniștilor

Anvelopelider.ro vă oferă transportul gratuit pentru 2 anvelope identice cumpărate, în 24-72 de ore. Pentru a vă ajuta să realizați montarea anvelopelor cu ușurință, avem parteneriate cu aproximativ 100 de garaje în România. Nu toate știu să monteze anvelope quad, trebuie să bifați filtrul quad.

Cu rețeaua noastră de parteneri, puteți în general găsi la cele mai bune prețuri un centru de montare a anvelopelor la mai puțin de 5 km de la dvs.. Alte servicii utile pentru întreținerea utilitarului dvs., mașinii agricole sau quad folosit pentru a se aventura, sunt de asemenea oferite.

În plus față de montajul propriu-zis, un mecanic profesionist se va asigura de asemenea că face echilibrarea și valvarea. Echilibrarea este obligatorie pentru anvelopa turism pentru a evita vibrațiile. Dar pentru anvelopele quad, operațiunea este doar recomandată dacă parcurgeți drumul. O valvare bună permite anvelopei să-și păstreze etanșeitatea. Valva suportă de asemenea multă presiune în timpul conducerii. O valvare bine realizată este prin urmare importantă pentru a putea conduce în siguranță.

Cum să îmbunătățiți durata de viață a anvelopelor quad utilitare/all-road?

SSV-urile off-road, vehiculele agricole și quadurile folosite pentru a se aventura pe drumuri sunt utilizate pe drumuri și pe poteci în stare proastă. Acest lucru accelerează uzura anvelopelor. Cu toate acestea, în afara acestui fapt, longevitatea anvelopelor dvs. depinde de mai mulți parametri, inclusiv stilul și viteza de conducere, sarcina pe care anvelopele o suportă și calitatea cauciucului anvelopelor. Prin urmare, chiar dacă alegeți anvelope precum cele pe care le vinde Anvelopelider.ro, cu cauciucuri de calitate superioară, nu supraîncărcați vehiculul dvs..

Este de asemenea esențial să verificați presiunea anvelopelor cel puțin o dată pe lună. O presiune bună vă permite să evitați la maximum explozia și uzura prematură a anvelopelor, precum și pierderea controlului vehiculului.

Când observați o pierdere de presiune mai mult sau mai puțin importantă, puteți apela la unul dintre centrele partenere ale mărcii noastre. Un profesionist va putea atunci verifica dacă nu există mici perforații, sau o scurgere de aer (valvă, zonă de contact anvelopă/jantă…) și să facă reparațiile posibile la timp.

În concluzie, pentru a realiza achiziția de anvelope pe internet pentru quaduri, utilitare și SSV-uri, aveți încredere în Anvelopelider.ro și în partenerii noștri de încredere.

LiveChat
Whatsapp Messenger