Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope de autorulotă

Anvelopele pentru autorulote au un marcaj "CP" pe flancuri. Sunt concepute special pentru a rezista la o sarcină mare şi pentru a dura mai mult timp decât anvelopele clasice.

Atenţie, rulaţi cu presiunea adecvată. Reducerea presiunii anvelopelor are ca efect reducerea capacităţii portante a acestora. La vehiculele grele, cum ar fi autorulotele, aceasta poate provoca deteriorări ireversibile pe banda de ru eakline/>

Trebuie supra-umflate anvelopele din spate la autorulote?

Anvelopele "CP" pot fi supra-umflate cu 0,75 bar pe osia spate a autorulotei dvs. În absenţa unor indicaţii în manualul constructorului, puteţi pune 4,75 bar pe faţă şi 5,5 bar pe spate. Anvelopele "CP" nu vor suferi deformări ale benzii de rulare, deoarece sunt concepute să suporte aceste presiuni ridicate.

Ce anvelope să cumpăr pentru autorulota mea?

 • Michelin XC Camping
 • Michelin Agilis Camping
 • Michelin Agilis Alpin
 • Pirelli Camper L6
 • Pirelli Chrono Camper
 • Pirelli Carrier Camper
 • Continental VancoCamper

Cele mai căutate dimensiuni:

Plecatul în aventură și oferirea unor escapade bune în timpul vacanțelor, este Graalul pentru toți iubitorii de călătorii și destinații frumoase cu rulote. Pentru a nu rămâne blocat pe marginea drumului și a trebui să așteptați sosirea unui camion de remorcare, este preferabil să verificați bine starea anvelopelor dvs. Echiparea cu anvelope adecvate și în stare bună este minimul pentru a călători cu mintea ușoară. Descoperiți în acest ghid pe care vi-l oferă Anvelopelider.ro sfaturi utile pentru a reuși alegerea anvelopelor pentru rulota dvs. și pentru a profita de investiția dvs. pe termen lung.

De ce să nu folosiți anvelope obișnuite pentru o rulotă?

O rulotă este mai grea decât mașinile de turism obișnuite. Acest mijloc de transport polivalent este, de asemenea, echipat pentru a fi o locuință ambulantă (bucătărie, baie, toaletă ...). Prin urmare, este necesar să aibă roți capabile să suporte sarcini grele.

Din acest motiv, producătorii au dezvoltat anvelope mai rezistente și mai durabile. Clasificată printre utilitare, rulota este echipată în mod implicit cu anvelope care poartă marcajul C. Acestea sunt anvelope omologate și recomandate pentru utilitare și camionete. Cu toate acestea, rulotele suportă sarcini mult mai mari decât aceste categorii de vehicule. Prin urmare, este mai judicios să optați pentru un anvelopă întărită care poartă marcajul CP.

Într-adevăr, anvelopele de rulotă marcate CP se adaptează mult mai bine la constrângerile impuse de acest vehicul de vacanță, a cărui greutate poate ajunge la 3,5 tone. Nu numai că rezistă la presiuni mai mari (până la 5,5 bari), dar permit și efectuarea de călătorii lungi în liniște. Prin urmare, este alegerea ideală.

Cum să alegeți anvelopele rulotei dvs.?

Anvelopele pentru rulote există în multe variante: dimensiuni, indici de viteză și de încărcare, mărci ... Deci, nu alegeți un model la întâmplare. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeți modelul de anvelopă care se va potrivi perfect rulotei dvs.

Dimensiunile anvelopelor rulotei

Pentru a nu cumpăra anvelope prea mici sau prea mari pentru vehiculul dvs., inscripția care se află pe flancul anvelopelor dvs. vă poate ghida. Se prezintă sub forma următoare: 195/65 R15 91V (este un exemplu).

Numărul 195 reprezintă atunci lățimea anvelopei în milimetri. Numărul 65 este înălțimea sa exprimată în procente din lățime. Litera R înseamnă că este de tip radial. Aruncați deci o privire la această inscripție și comandați modele care au aceleași dimensiuni.

Indicele de încărcare și de viteză

Rulotele nu au toate același gabarit. În timp ce unele vehicule pot cântări mai mult de 3,5 tone, altele sunt mult mai ușoare. Anvelopele care nu pot suporta greutatea vehiculului riscă să explodeze în trafic și să vă pună viața în pericol. Pentru a evita acest lucru, țineți cont de indicele de încărcare recomandat de producător pentru a face alegerea dvs.

Indicele de încărcare este greutatea (în kg) pe care o poate suporta o anvelopă. De asemenea, trebuie respectat indicele de viteză. Această constantă este viteza maximă la care anvelopa poate rula în condiții bune.

Unde putem găsi valorile acestor doi indici? Să luăm în considerare întotdeauna exemplul menționat mai sus. Numărul care precede litera V (91) indică indicele de încărcare. Indicele 91 înseamnă că roata nu poate suporta mai mult de 615 kg.

Cât despre indicele de viteză, acesta este reprezentat de o sau mai multe litere (aici V, ceea ce înseamnă că viteza anvelopei nu poate depăși 240 km/h). Pentru mai multe detalii despre acești doi parametri, consultați ghidul nostru despre indicii de încărcare și de viteză.

Oferiți-vă anvelope de zăpadă pentru iarnă

Iarna și constrângerile sale sunt inevitabile. Dacă trebuie să vă deplasați cu rulota dvs. în acest sezon, va trebui să echipați roțile cu anvelope de zăpadă. Aceasta este o categorie specifică de anvelope pe care o recunoaștem ușor prin marcajul 3PMSF (un fulg de zăpadă înconjurat de trei vârfuri de munte) pe flanc.

Anvelopele de iarnă sunt concepute pentru a rezista condițiilor dure ale sezoanelor reci. Acestea garantează o mai mare siguranță a conducerii și vă evită ieșirile de pe drum și alunecările. Utilizarea anvelopelor 3PMSF nu este obligatorie în Franța. Dar legea o cere în unele țări europene (Germania, de exemplu) în sezonul de iarnă pe drumurile înzăpezite sau acoperite cu gheață.

Anvelopa 4 sezoane, un compromis bun pentru tot anul

Dacă sunteți un nomad și dacă conduceți tot anul, veți găsi că anvelopele All Season sunt mai practice. Polivalente, acestea se adaptează în mod optim la constrângerile asfaltului în vară și terenurilor delicate. Aceste anvelope rezistă de asemenea bine la frig pentru a oferi performanțe satisfăcătoare. Cu toate acestea, aceste modele 4S nu sunt concepute pentru a suporta efectele unui iarnă extremă. Iarna, vor fi mai puțin performante decât o anvelopă de zăpadă și vara va fi la fel dacă le comparăm cu o anvelopă de rulotă clasică. Cu toate acestea, dacă nu vă aventurați în munte și pe piste foarte înghețate în timpul sezoanelor reci, este un compromis bun.

Când trebuie să schimbați roțile rulotei?

Este foarte dificil să fim categorici despre durata de viață a anvelopelor unei rulote. Trebuie luate în considerare mai multe parametri, inclusiv frecvența utilizării, drumurile practicate, întreținerea ...

Trebuie să țineți cont de:

 • Starea cauciucului (uscat sau complet gri, nu mai este performant) ;
 • Importanța uzurii anvelopei (indicatorul de uzură este atins) ;
 • Data de fabricație a roții (uzura naturală crește și performanțele scad considerabil în timp) ...

Pentru a ști cum să citiți data de fabricație a unei anvelope, puteți citi articolul nostru dedicat DOT-ului anvelopelor.

În plus, legea cere înlocuirea unei anvelope când ajunge la indicatorul de uzură. Dacă aveți îndoieli, faceți examinat roțile vehiculului dvs. de un profesionist pentru a vă orienta.

Cum să creșteți durata de viață a anvelopelor rulotei?

Se estimează că o rulotă este utilizată de 17 ori în medie într-un an. Cu toate acestea, mulți proprietari de rulote au tendința de a neglija întreținerea vehiculului. Cu toate acestea, acest lucru este necesar pentru longevitatea tuturor autovehiculelor. Ce să faci pentru a preveni uzura prematură a anvelopelor rulotei și pentru a prelungi durata lor de viață? Trebuie:

 • Să verificați în mod regulat presiunea anvelopelor pentru a evita ca acestea să fie subumflate sau excesiv umflate în timpul conducerii ;
 • Să verificați întotdeauna înainte de a lua drumul că sarcina suportată este bine distribuită pe vehicul ...

Iată un alt truc pe care îl puteți încerca: permutarea roților din față și din spate. Având atât funcții motrice, cât și de direcție, roțile din față se uzează mai repede în general. Permutarea acestora cu cele situate în spate la fiecare 10.000 de kilometri poate crește cu adevărat longevitatea lor. Asigurați-vă, totuși, că respectați indicii de încărcare.

LiveChat
Whatsapp Messenger