Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope camionetă (tip C)

Anvelopele de "tip C" sunt destinate vehiculelor utilitare cu greutatea mai mică de 3,5 tone. Este vorba de anvelope mai robuste, care pot suporta sarcini grele. Asigură o longevitate kilometrică mai mare decât anvelopele clasice.

De ce anumite anvelope au 2 indici de sarcină, de ex.: 215/65 R16C 109/107R?

Anumite vehicule utilitare sunt echipate cu 4 anvelope pe osia spate. În acest caz, primul indice arată sarcina maximă în cazul unui montaj simplu, iar al doilea indică sarcina maximă în cazul unui montaj jumelat.

Ce anvelope de vară de camionetă să aleg pentru vehiculul meu utilitar?

 • Continental ContiVanContact 100
 • Bridgestone Duravis R660
 • Pirelli Carrier
 • Michelin Agilis 51
 • Goodyear Efficientgrip Cargo
 • Hankook Vantra LT RA18
 • Yokohama BluEarth-Van RY55
 • GT-Radial Maxmiler EX
 • Landsail LSV88
 • Maxxis Vansmart MCV3+

Ce anvelope de iarnă de camionetă să aleg pentru vehiculul meu utilitar?

 • Hankook Winter RW06
 • Pirelli Carrier Winter
 • Bridgestone Blizzak W810
 • Goodyear Cargo Ultra Grip 2
 • Michelin Agilis 51 Snow-ICE
 • Nokian WR C3
 • GT-Radial Maxmiler WT2
 • Cooper Weathermaster VAN
 • Laufenn I-Fit Van LY-31
 • Mastersteel Winter VAN +
 • Nexen Winguard WT1
 • Delinte WD2

Ce anvelope 4 anotimpuri de camionetă să aleg pentru vehiculul meu utilitar?

 • Goodyear Cargo Vector 2
 • Hankook Radial RA10
 • Continental VancoFourSeason
 • General Tire Eurovan A/S 365
 • Nokian Weatherproof C
 • Apollo Altrust All Season
 • Westlake SW613
 • Nankang AW-8 All Season VAN

Cele mai căutate dimensiuni:

Când vine momentul să schimbați anvelopele unui vehicul, întrebarea pe care toată lumea o pune este: cum să facem alegerea corectă ? Desigur, este posibil să optați pentru orice anvelopă atâta timp cât dimensiunile sunt corecte. Cu toate acestea, luarea în considerare a criteriilor relevante, cum ar fi obiceiurile dvs. de conducere, este esențială pentru a cumpăra o anvelopă nouă pentru camionetă care vă garantează o conducere în siguranță. Descoperiți în acest ghid tot ce trebuie să știți despre subiectul anvelopelor pentru camionete.

Când trebuie să vă schimbați roțile camionetei?

În majoritatea cazurilor, se decide schimbarea anvelopelor unei camionete atunci când acestea sunt uzate până la punctul de a face vehiculul inutilizabil. Starea anvelopelor are un impact direct asupra performanțelor unui vehicul. Dacă roțile dvs. sunt în stare proastă, va fi de exemplu dificil să frânați eficient. Astfel, în afara defecțiunilor neașteptate cum ar fi pana, uzura este un motiv suficient pentru a proceda la înlocuire. Este deci esențial să verificați în mod regulat starea de uzură a roților vehiculului dvs.

Pentru a ști dacă anvelopele dvs. sunt uzate sau nu, trebuie să inspectați martorii de uzură care se află în mijlocul benzii de rulare. Când cauciucul atinge nivelul martorilor de uzură, acest lucru înseamnă că anvelopele trebuie să fie schimbate imediat. Rețineți că de îndată ce adâncimea sculpturii cauciucurilor camionetei dvs. este mai mică de 1,6 mm, acestea vor fi considerate ilegale. Această regulă se aplică în toate țările Europei.

Dar, nu este doar uzura cauciucului. O anvelopă trebuie de asemenea schimbată când prezintă semne de fisuri la capete sau la nivelul flancurilor. O roată uzată se observă ușor. Este nevoie doar de puțină atenție.

Care sunt criteriile pentru a alege cele mai bune anvelope pentru camionetă?

Înainte de a trece la achiziționarea de anvelope noi, trebuie mai întâi să cunoașteți dimensiunile recomandate de proiectantul vehiculului. Dacă nu le cunoașteți, consultați manualul de utilizare al vehiculului. În cazul în care nu aveți acces la manual, puteți verifica dimensiunile roților autovehiculului dvs. în interiorul cadrului ușii, pe partea șoferului. Dar acest lucru nu este suficient pentru a alege cele mai bune echipamente pentru vehiculul dvs. Iată câteva criterii fundamentale pe care trebuie să le luați în considerare.

Pentru ce sezon doriți să cumpărați anvelopele?

V-ați întrebat vreodată de ce există anvelope de iarnă, de vară sau pentru toate anotimpurile? Trebuie să știți că condițiile climatice sunt un factor determinant în alegerea anvelopelor unui vehicul. Căldura, zăpada sau ploaia au efecte diferite asupra roților dvs. și a confortului dvs. de conducere în același timp.

Dacă conduceți camioneta dvs. pe tot parcursul anului, alegeți echipamente pentru toate condițiile climatice. Considerat ca fiind un compromis bun între anvelopa de iarnă și cea de vară, anvelopa pentru toate anotimpurile este concepută cu ingeniozitate astfel încât să ofere o bună aderență pe un sol umed, înzăpezit sau înghețat. Deci, este funcțională pe tot parcursul anului.

Acest tip de bandă de rulare vă face să economisiți timp și, de asemenea, bani. Într-adevăr, cu anvelope pentru toate condițiile climatice, nu mai aveți nevoie să mergeți la mecanicul dvs. pentru a înlocui anvelopele la începutul unui nou sezon, ceea ce reprezintă cheltuieli în minus.

Deoarece sunt făcute pentru a rula pe tot parcursul anului, anvelopele pentru toate anotimpurile nu sunt mai practice iarna decât vara. Performanțele lor rămân deci medii, indiferent de sezon. Pentru aceasta, este preferabil să optați pentru anvelope de iarnă dacă camioneta dvs. este adesea pusă în circulație în perioada de zăpadă. Ideal concepute pentru a rula pe o șosea înghețată sau înzăpezită, anvelopele de zăpadă au caneluri mai largi și mai adânci care favorizează evacuarea apei sau a zăpezii instantaneu. Iarna, performanțele acestui tip de anvelope sunt mai bune decât cele ale unei anvelope pentru toate anotimpurile. Acest principiu se aplică și anvelopelor de vară în sezoanele calde.

Țineți cont de obiceiurile dvs. de conducere

Ca șofer, cu siguranță aveți obiceiurile dvs. de conducere. Dacă persoanele care fac călătorii lungi au mai mult tendința de a conduce cu viteză mare, acest lucru nu este valabil pentru cele care conduc adesea în oraș. În primul caz, cel mai judicios este de a alege roți capabile de a vă garanta siguranța chiar și atunci când conduceți repede. În oraș, în schimb, va trebui să optați pentru anvelope care au un cauciuc destul de ferm și capabil să asigure o frânare de urgență, chiar și pe o stradă de oraș umedă. Roțile de oraș trebuie, de asemenea, să se adapteze ritmului de conducere urban fără a se uza repede. Trebuie să luați în considerare aceste elemente pentru a solicita sfaturi de la vânzătorul dvs.

Greutatea vehiculului: un factor esențial pentru alegerea unui echipament bun

Acest criteriu este foarte important pentru șoferii de camionete de transport. Aici, indicele de încărcare al anvelopei dvs. trebuie să fie luat în considerare. Această dată indică încărcătura maximă pe care roțile dvs. o pot suporta.

Dacă aveți un vehicul utilitar ușor, cum ar fi Ford Transit Connect, care are un PTAC (Greutate Totală Autorizată în Încărcare) de 2501 kg, puteți opta pentru anvelope cu un indice de încărcare echivalent cu 100.

Pentru furgonete mai mari, va trebui să alegeți roți care au un indice de încărcare mai mare.

Cumpărarea de anvelope online: care sunt avantajele?

Cumpărarea de anvelope pe internet vă oferă mai multe avantaje. Primul este de natură financiară. Cumpărarea anvelopelor dvs. pe internet vă permite să beneficiați de un preț în general mai mic decât cel practicat de magazinele fizice. În plus, cu achiziția online, nu va trebui să vă deplasați pentru a ajunge într-un punct de vânzare. De oriunde și cu câteva clicuri, puteți comanda anvelopele de tip C de pe Anvelopelider.ro și să vi le livrați la domiciliu.

Un alt avantaj major al cumpărăturilor online este legat de varietatea mare de produse care sunt accesibile. La Anvelopelider.ro, sunt peste 200 de mărci de anvelope care vă sunt propuse, de la cele mai prestigioase, cum ar fi Hankook, până la cele mai puțin cunoscute. Un catalog atât de mare nu poate fi oferit de un magazin fizic sau de un garaj.

În plus, optând pentru cumpărarea anvelopelor dvs. într-un magazin de vânzări online, puteți consulta opiniile clienților care însoțesc fiecare produs pentru a vă orienta mai bine alegerea.

Unde să montați anvelopele camionetei?

Pentru a monta anvelopele de tip C în conformitate cu regulile, mergeti la un garaj specializat. Profesioniștii vor putea să se ocupe de fiecare etapă a înlocuirii anvelopelor cu expertiză.

În lipsa deplasării într-un centru de reparații, puteți aduce mecanicii la domiciliu. În scopul de a face viața mai ușoară pentru șoferii de vehicule, unele garaje oferă servicii de montaj la domiciliu. În ambele cazuri, va trebui să cheltuiți în medie 15 până la 30 de euro pe roată.

Dacă aveți dificultăți în a găsi un garaj specializat, vă sfătuim să consultați partenerii magazinului dvs. de cumpărături. Dacă cumpărați online, site-ul de vânzări poate lua legătura cu unul dintre partenerii săi pentru o înlocuire rapidă și favorabilă din punct de vedere tarifar. Acesta este serviciul pe care vi-l oferă Anvelopelider.ro.

Când cumpărați anvelope în magazinul nostru, aveți posibilitatea de a le livra într-unul dintre garajele noastre partenere. Un profesionist (fix sau mobil) va lua legătura cu dvs. de îndată ce comanda ajunge pentru a stabili o întâlnire. Veți beneficia de un serviciu de calitate și rapid.

Sfaturi de întreținere pentru a păstra anvelopele

Pentru a păstra anvelopele noi ale camionetei și pentru a optimiza durabilitatea lor, este important un întreținere regulată.

Pentru a începe, aveți grijă să verificați frecvent presiunea aerului. Toate anvelopele subumflate sau supraumflate pot provoca accidente de circulație. Este, de asemenea, un factor care reduce durata de viață a benzilor dvs. de rulare.

În timpul umflării camerei dvs. de aer, vă sfătuim să folosiți azot în loc de aer comprimat. Acest gaz are particularitatea de a rezista mai bine la încălzirea anvelopelor, ceea ce reduce în mare măsură riscurile de explozie.

Dacă doriți să lăsați camioneta dvs. în parcare pentru o perioadă lungă de timp, gândiți-vă să reduceți greutatea suportată de anvelope. Este suficient pentru aceasta să ridicați vehiculul cu un cric.

Pentru a limita la maximum pannele de anvelope, faceți un control înainte de a efectua o călătorie lungă (dacă nu aveți obiceiul). Deși durata de viață standard a unei anvelope este de 10 ani, trebuie să începeți să efectuați verificări regulate după 5 ani de utilizare.

Rețineți că alegerea anvelopelor camionetei dvs. nu depinde doar de dimensiunile recomandate de producătorul vehiculului. Găsirea roților de calitate necesită luarea în considerare a diferiți factori, cum ar fi: PTAC al camionetei, obiceiurile dvs. de conducere și sezonul în care conduceți cel mai frecvent. Deci, indiferent de tipul de anvelopă de care aveți nevoie pentru vehiculele dvs. utilitare ușoare, puteți avea încredere în Anvelopelider.ro. Veți putea astfel să montați anvelope mai ieftine și de înaltă calitate pe jantele dvs.

LiveChat
Whatsapp Messenger