Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope de SUV sau de 4x4

Ce anvelope SUV, 4x4 sau Crossover să aleg şi pentru ce tip de utilizare? Termenul 4x4 cuprinde acum numeroase tipuri de vehicule: SUV, Crossover… există game de anvelope 4x4 specifice fiecărei utiliză kline/>

Care sunt anvelopele SUV cu performanţe ultraînalte?

Anvelopele SUV UHP (performanţe ultraînalte) sunt precise la curbe şi stabile la viteză mare, capabile să fie manevrate la acceleraţie puternică, să suporte frânări intense etc.; în continuare, vă prezentăm profilurile anvelopelor renumite:

 • Michelin Latitude Sport 3
 • Continental ContiSportContact 5P SUV
 • Continental ContiCrossContact UHP
 • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV
 • Dunlop SP Sport Maxx
 • Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV
 • Pirelli Pzero
 • Falken Azenis FK510 SUV
 • Yokohama Advan Sport V103
 • Vredestein Ultrac Vorti SUV
 • Toyo Proxes T1 Sport SUV

Care sunt anvelopele SUV rutiere?

Anvelopele SUV rutiere sunt polivalente şi vă asigură confortul, siguranţa şi longevitatea kilometrică.

 • Bridgestone Dueler H/P Sport
 • Michelin Latitude Tour HP
 • Pirelli Scorpion Verde
 • Goodyear Efficientgrip SUV
 • Continental ContiCrossContact LX 2
 • Hankook Dynapro HP RA23
 • Kleber Krisalp HP3 SUV
 • Kumho City Venture Comfort KL33

Care sunt anvelopele 4x4 mixte pentru şosea/de teren?

Anvelopele 4x4 mixte sunt mai rezistente la lovituri, asigură o mai bună manevrabilitate pe drum, menţinând totodată confortul pe şosea.

 • Michelin Latitude Cross
 • BFGoorich Mud Terrain T/A
 • Yokohama Geolandar H/T G056
 • Linglong Crosswind M/T
 • Cooper Discoverer S/T Maxx
 • GT-Radial Adventuro A/T
 • Goodride SL369 A/T

Care sunt anvelopele 4x4 pentru orice teren?

Anvelopele 4x4 pentru orice teren sunt speciale pentru utilizarea în afara şoselelor şi pot rula în condiţiile cele mai dificile. Capacitate mare de tracţiune în noroi, rezistenţă extremă la lovituri, priză optimizată pe drumuri etc. De ex., BFGoodrich Mud Terrain T/A KM2 este concepută special pentru performanţe off-road extreme.

 • BFGoodrich MUD Terrain T/A KM3
 • BFGoodrich MUD Terrain T/A KM2
 • Maxxis M-9060 Mud Trepador
 • Maxxis M-8080 Mudzilla LT
 • Pirelli Scorpion MUD
 • Blackstar Mudmax FC2

Cele mai căutate dimensiuni:

De câțiva ani, SUV-urile (4x4-uri concepute pentru drum) se numără printre cele mai la modă vehicule. Pentru ca acestea să poată oferi un confort de conducere bun, producătorii de anvelope lansează pe piață numeroase modele cu diverse caracteristici. Cum să faceți alegerea corectă fără a greși? Dacă doriți să știți totul despre anvelopele 4x4 și anvelopele SUV, acest ghid este pentru dvs.

Anvelope 4x4 și anvelope SUV vs anvelope standard: care sunt diferențele?

Anvelopele care echipează 4x4-urile și vehiculele de turism clasice sunt diferite. Într-adevăr, acestea trebuie să se adapteze la utilizările opuse ale acestor mașini. 4x4-urile și SUV-urile sunt mai grele și mai puternice. De asemenea, pot parcurge trasee mai dificile. Din aceste motive, anvelopele 4x4 și anvelopele SUV sunt concepute pentru a suporta greutăți mai mari și o utilizare mai intensă. În plus, banda de rulare are un design mai adânc. Astfel, acestea pot oferi o tracțiune excelentă chiar și în condiții dificile.

Caracteristicile tehnice recomandate de producători

Primele elemente pe care să vă bazați pentru a selecta anvelopele care răspund nevoilor dvs. sunt recomandările tehnice ale producătorului mașinii dvs. Acesta recomandă într-adevăr dimensiuni, un indice de încărcare și un indice de viteză pentru anvelopele fiecărui automobil. Indicele de încărcare este greutatea maximă pe care anvelopele o pot suporta.

Dacă nu respectați aceste recomandări la literă, riscați amenzi și, mai ales, să provocați un accident. Este relativ simplu să găsiți aceste informații în carnetul sau în ușa mașinii dvs.

Puteți citi, de asemenea, inscripțiile care se găsesc pe flancul anvelopelor originale. Atenție la cea care se prezintă sub această formă: 205/55R16 91V. Numărul 205 este lățimea în milimetri a anvelopei perfecte pentru mașina dvs. Numărul care specifică înălțimea aici este 55 (dar este indicat în procentaj din lățime). În ceea ce privește indicii de încărcare și de viteză, aceștia sunt exprimați respectiv prin 91 și V. În ceea ce privește numărul 16, acesta reprezintă diametrul jantei.

Alegeți anvelope 4x4 sau anvelope SUV în funcție de nevoile dvs.

Aveți de ales între:

 • Anvelope de drum;
 • Anvelope 4x4 off-road;
 • Anvelope 4x4 mixte.

Anvelopele de drum, perfecte pentru SUV-uri

Acestea sunt concepute în principal pentru conducerea în oraș, în special pe drumurile naționale și autostrăzi. Acestea pot fi identificate cu ușurință prin marcajul "H/T" (Highway Terrain) care se găsește în general pe flancul lor. Acestea oferă performanțe similare cu cele ale roților pentru vehiculele de turism. Acestea sunt modelele pe care trebuie să le alegeți pentru 4x4-uri destinate utilizării pe drum și pentru SUV-uri.

Pentru a oferi performanțe foarte bune (aderență, frânare, confort), acest tip de anvelopă are o structură mai puțin proeminentă, flancuri mai flexibile și o rezistență redusă la rulare pe asfalt.

Acestea echipează mai des SUV-urile, care sunt vehicule capabile să parcurgă fără probleme un drum forestier, dar sunt puțin adaptate drumurilor cu adevărat accidentate.

Anvelopele 4x4 off-road, esențiale pentru călătoriile off-road

Anvelopele din această categorie sunt destinate exclusiv 4x4-urilor off-road. Aceste roți foarte puternice au o mare tracțiune și le puteți recunoaște prin inscripția "M/T" (Mud Terrain) pe care o poartă. Acestea au, de asemenea, o mare rezistență. Este nevoie de mult pentru ca aceste anvelope să sufere o pană. Aveți obiceiul de a conduce vehiculul pe suprafețe foarte abrupte, pe piste stâncoase sau noroioase? Atunci anvelopele 4x4 off-road sunt perfecte pentru dvs.

Puteți observa lățimea mare a crampoanelor lor de cauciuc, la fel ca flancurile lor mai robuste și tăieturile destul de adânci. Structura lor este cu adevărat întărită cu numeroase sculpturi pe cauciuc. Combinația tuturor acestor elemente face din anvelopa 4x4 off-road aliatul dvs. cel mai bun pentru conducerea off-road în cele mai bune condiții.

Însă, în ciuda performanțelor lor mari, evitați să utilizați anvelopele 100% off-road pentru a circula în oraș. Datorită caracteristicilor lor, acestea nu oferă o bună aderență pe asfalt. Rezultatul este o stabilitate mai mică, distanțe de frânare mai lungi, zgomote de rulare ridicate pe asfalt...

Anvelopele 4x4 mixte

Aceste roți versatile, pe care le recunoaștem prin marcajul A/T (All Terrain), oferă un compromis bun pentru circulația off-road și pe drum. Nu vă regăsiți cu adevărat în una dintre cele două situații prezentate mai sus? Atunci, anvelopele mixte sunt cele pe care trebuie să le montați pe mașina dvs.

Acestea sunt perfecte pentru cei care trebuie să alterneze între conducerea în oraș și off-road. Acestea pot fi folosite cu totul ca anvelope SUV. Silențioase și confortabile, acestea oferă, de asemenea, o bună tracțiune pe nisip, în noroi și pe iarbă.

În schimb, cum puteți ghici, nu trebuie să le cereți prea mult rulând în medii foarte dificile. În plus, pe asfalt, acestea nu oferă performanțe la fel de bune ca anvelopele de drum.

Alegeți anvelopele SUV sau anvelopele 4x4 în funcție de sezon

Acesta este un parametru adesea neglijat de șoferi atunci când aleg o anvelopă. Este adevărat că roțile motrice tradiționale cu care sunt echipate 4x4-urile îmbunătățesc calitatea conducerii, dar iarna, nu vă bazați pe ele pentru confortul și siguranța dvs.

La fel ca alte automobile, 4x4-urile sau SUV-urile trebuie echipate cu anvelope specifice în sezonul de iarnă. Îndreptați-vă, deci, către anvelopele de iarnă. Acestea sunt concepute pentru a face față cu eficiență drumurilor înzăpezite și înghețate. Aderența bună pe care o oferă la contactul cu apa, zăpada sau gheața garantează o siguranță și un confort optim pe drumuri atunci când temperatura este sub 7 °C.

Cum să știți dacă anvelopa pe care ați ales-o este un model pentru iarnă? Indiferent dacă modelul este off-road, mixt sau de drum, asigurați-vă că pe flancul său se află marcajul "M+S" (Mud and Snow) și simbolul unui fulg de zăpadă înconjurat de 3 vârfuri de munte (3PMSF).

Însă, dacă nu locuiți într-o regiune prea înzăpezită sau nu vă plac lungile escapade în munte, sunt recomandate anvelopele SUV sau 4x4 pentru toate anotimpurile. Acestea nu se tem de iernile blânde și verile blânde.

Anvelopele SUV și 4x4 de calitate superioară de la Anvelopelider.ro

Experții noștri au alcătuit pentru dvs. un eșantion de anvelope de bună calitate propuse de producători renumiți, cum ar fi:

 • Michelin (Latitude Sport 3, Latitude Tour HP, Latitude Cross…);
 • Continental (ContiSportContact 5P SUV, ContiCrossContact LX 2, ContiCrossContact UHP…);
 • Goodyear (EfficientGrip SUV, Eagle F1 Asymmetric 3 SUV…);
 • Pirelli (Scorpion Verde, P Zero, Scorpion MUD)…

Alte mărci mari de anvelope 4x4 sunt prezente în catalogul nostru, inclusiv Dunlop, Blackstar, Goodride, Yokohama, Hankook, Kleber, Kumho, Linglong, GT-Radial…

Dacă căutați o anvelopă SUV, puteți opta pentru unul dintre modelele noastre de drum. Michelin Latitude Tour HP este o anvelopă de vară care poate satisface așteptările dvs. Silențioasă, economică și ecologică, oferă mașinii dvs. o aderență excelentă la drum, chiar și pe piste umede. Montând-o pe automobilul dvs., sunteți sigur că veți beneficia de un confort de drum excepțional, deoarece este dotată cu lamele "stabiligrip" care reduc zgomotul.

Dintre anvelopele mixte, Mud Terrain T/A de la BFGoodrich va fi o alegere bună pentru pasionații de conducere off-road. Cu aspectul și designul său impunător, nu veți avea nicio problemă să rulați pe un sol moale sau în noroi. Oferă o aderență excelentă pe piste dificile și nu vă va dezamăgi pe asfalt.

Pentru a vă echipa cu anvelope off-road, Scorpion MUD de la Pirelli este o anvelopă 4x4 a cărei construcție solidă vă va plăcea. Marginile sale mușcătoare îi permit să aibă o aderență excepțională pe pante, precum și o ușurință extremă de a se deplasa în medii dificile. Oferă o mare rezistență la tăieturi, șocuri și rupturi.

Răsfoiți colecția noastră pentru a descoperi în detaliu alte anvelope 4x4 și SUV.

Câteva sfaturi practice pentru a utiliza corect anvelopele

Anvelopele 4x4 au particularitatea de a fi instalate în seturi de 4. Deci, nu puteți schimba una sau două roți de pe un ax și să păstrați celelalte.

Instalați întotdeauna 4 anvelope identice la fiecare operațiune de înlocuire. Acestea trebuie, deci, să fie de aceeași marcă și să aibă aceleași dimensiuni, indici de viteză și încărcare, sculpturi... Dacă nu respectați această recomandare, transmisia nu va funcționa corect. Acest lucru va favoriza, de asemenea, deteriorarea anumitor piese mecanice a căror reparație este costisitoare. În cele din urmă, verificați regulat presiunea de umflare (cel puțin o dată pe lună) pentru a evita problemele de echilibrare. De asemenea, puteți prelungi durata de viață a anvelopelor SUV sau 4x4.

Acum sunteți bine informat pentru a alege cu succes anvelopa 4x4 sau SUV care corespunde nevoilor vehiculului dvs. în catalogul nostru bogat de pe Anvelopelider.ro.

LiveChat
Whatsapp Messenger