Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare online anvelope de vară

Pe site-ul nostru, găsiţi în stoc peste 100 de mărci disponibile şi mii de anvelope de vară, la cel mai bun preţ.

Ştiţi când trebuie schimbate anvelopele de vară?

Atunci când adâncimea canelurii principale a anvelopelor este sub 3 mm, performanţele acestora se diminuează: instabilitate pe sol ud, ţinută de drum afectată, distanţă de frânare mai lungă, manevrabilitate redusă etc.

Pe site-ul nostru veţi găsi o selecţie foarte largă de anvelope de vară. Le-am clasificat în 3 game, pentru a vă facilita căutarea:

 • Gama "Premium": grupează producătorii foarte renumiţi, precum Michelin, Continental, Goodyear, Bridgestone, Pirelli etc.
 • Gama "Quality": grupează producători renumiţi, dar adeseori de rangul al doilea sau care aparţin producătorilor "Premium", cum ar fi Uniroyal, Barum, Kleber, Firestone etc.
 • Gama "Budget": grupează producătorii asiatici sau cu o poziţionare a preţurilor pe un segment inferior, cum ar fi: Ling Long, Westlake, Landsail, Hifly, Goodride etc.

Anvelopele mai ieftine sunt bune?

Indiferent de preţul anvelopelor, acestea sunt întotdeauna validate conform aceloraşi teste de omologare şi corespund exigenţelor standardelor europene. Anvelopele "low-cost" au performanţe satisfăcătoare, conform presei specializate şi numeroaselor păreri favorabile ale clienţilor noştri. Nu există niciun motiv să vă temeţi.

De unde se cumpără anvelope de vară mai ieftine?

Anvelopelider.ro urmăreşte concurenţa şi se aliniază zilnic la preţurile cele mai mici, pentru ca dvs. să beneficiaţi de cel mai bun preţ, pe tot parcursul anului! Comparaţi părerile, comparaţi preţurile, consultaţi ghidul nostru privind cele mai bune anvelope de vară şi alegeţi. Livrarea se poate face la adresa aleasă de dvs. sau la unul dintre centrele de montare partenere. La anvelopelider.ro, puteţi fi sigur că veţi găsi anvelope de vară şi întotdeauna la cel mai bun preţ.

Ce anvelope de vară să cumpăr pentru maşina mea?

 • Goodyear Efficientgrip Performance
 • Hankook Ventus Prime 3 K125
 • Hankook Kinergy ECO K425
 • Dunlop Sport Bluresponse
 • Michelin Energy Saver +
 • Michelin Primacy 4
 • Firestone Roadhawk
 • Kleber Dynaxer HP3
 • Uniroyal Rainsport 3
 • Falken Ziex ZE310 Ecorun
 • Vredestein Sportrac 5
 • Landsail LS388
 • Nexen N'Blue HD Plus
 • Linglong GreenMax HP010
 • Rovelo RHP-780P
 • Goodride Sport SA-37

Cele mai căutate dimensiuni:

Calitatea și caracteristicile anvelopelor unei mașini contribuie la confortul de conducere și la siguranța pasagerilor. Din acest motiv, este important să alegeți anvelope care sunt adaptate fiecărui sezon. Astfel, când vine sezonul de vară, anvelopele de vară sunt necesare pentru a se adapta la condițiile climatice. Doriți să aflați mai multe? Acest ghid detaliat vă oferă numeroase informații care vă vor ajuta să cunoașteți totul despre anvelopele de vară pentru a face alegerea corectă și a le utiliza corespunzător.

Anvelopa de vară: ce are ea deosebit?

Anvelopa de vară este concepută pentru a oferi o aderență foarte bună la drum în condițiile meteorologice întâlnite de la primăvară până toamna. Este de fapt anvelopa standard care însoțește majoritatea vehiculelor noi sau second-hand la livrare.

Caracteristicile anvelopei de vară

Pentru a recunoaște anvelopele de vară și a le diferenția de alte tipuri de anvelope, se examinează trei parametri principali:

 • Șanțurile benzii de rulare. Într-adevăr, banda de rulare a unei anvelope de vară are mai puține lamele și șanțuri mai puțin adânci decât o anvelopă de iarnă.
 • Materialele utilizate sunt diferite față de o anvelopă de iarnă, este concepută pentru a funcționa la temperaturi superioare la 7 °C, pe soluri uscate și pe soluri umede. Sub această temperatură, anvelopa de vară își pierde eficiența.

Șanțurile benzii de rulare

Anvelopele de vară au mai puține lamele decât anvelopele de iarnă. Această structură le permite de fapt să adere mai bine la drum, având un impact pozitiv asupra frânării.

Mai puține șanțuri pe banda de rulare oferă mai multă aderență la carosabil pe timp uscat. Totuși, aveți grijă să verificați bine adâncimea șanțurilor cu ajutorul indicatorului de uzură. Cu anvelope de vară uzate, riscul de acvaplanare crește considerabil.

Există marcaje pentru anvelopele de vară?

Rotele unui vehicul pot avea diverse marcaje specifice. Acestea pot fi un pictogramă cu trei vârfuri cu fulg de zăpadă, 3PMSF (pentru anvelopele de iarnă), sau mențiunea ALL SEASON. Cu toate acestea, spre deosebire de alte modele, anvelopele de vară nu au niciun marcaj tipic pentru a indica sezonul în care ar trebui să le folosim. Puteți găsi lista marcajelor care pot fi prezente pe flancul anvelopelor în ghidul nostru.

Avantajele anvelopelor de vară

Comparativ cu modelele de iarnă sau 4 sezoane, atunci când condițiile optime de utilizare sunt îndeplinite, anvelopa de vară permite o conducere mai bună. Datorită caracteristicilor sale, aceasta:

 • Frânează mai bine pe un drum uscat față de o anvelopă de iarnă sau 4 sezoane (se câștigă aproape 2 metri de distanță de frânare în aglomerație)
 • Oferă mai mult confort datorită unui nivel de zgomot mai scăzut
 • Permite consumul mai mic de combustibil

Dezavantajele anvelopelor de vară

Când temperatura ambientală scade sub 7 grade, acest tip de anvelopă nu mai este recomandat. În aceste condiții, cauciucul devine mai dur și mai puțin elastic. Prin urmare, aderența sa la drum scade. Anvelopele de zăpadă sau 4 sezoane sunt atunci recomandate pentru a vă garanta siguranța.

Ce dimensiune să alegeți pentru anvelopele de vară?

Fie că aveți un 4x4, un autoturism mic, sau un SUV, nu trebuie să alegeți orice dimensiune de anvelope pentru mașina dvs.

Pentru a cunoaște dimensiunea anvelopelor pe care trebuie să le alegeți, consultați documentele automobilului dvs., montantul ușii sau capacul rezervorului de combustibil. Dimensiunile pe care producătorul le recomandă se găsesc acolo.

Iată un exemplu: 195/65 R15 91 T. Această inscripție indică faptul că anvelopa are:

 • O lățime de 195 mm
 • O înălțime a flancului de 126,75 mm (adică 65% din 195 mm)
 • Un diametru de jantă de 15 inci
 • O structură de tip Radial ca aproape toate modelele de vânzare astăzi
 • Un indice de încărcare de 91 (este greutatea maximă pe care o poate suporta anvelopa, aici corespunde cu 615 kg)
 • Un indice de viteză T (indicație care arată viteza maximă suportată de roată, aici 190 km/oră)

Cât costă în medie anvelopele de vară?

Este foarte dificil să putem da o estimare a prețului unei anvelope, acesta depinde de multe lucruri:

 • Dimensiunea anvelopei
 • Marca aleasă (discount, calitate, premium)

Cel mai important este să adaptați anvelopa pe care o cumpărați la utilizarea dvs. și la așteptările dvs. Să conduci cu o anvelopă chineză la 30€ nu este o problemă dacă folosești mașina doar în oraș pentru călătorii scurte. Dacă, în schimb, vă așteptați la performanțe excepționale pe circuit cu acest tip de anvelopă, veți fi cu siguranță dezamăgit.

Putem folosi anvelope de vară în iarnă?

Probabil că deja ghiciți răspunsul, nu-i așa? Dacă este zăpadă peste tot, gheață, sau dacă îngheață în mod regulat, este momentul să instalați roți de iarnă sau un model pentru toate sezoanele. Utilizarea anvelopelor de vară în aceste condiții este periculoasă, deoarece acestea accelerează greu, frânează greu, alunecă mai ușor și pierd în tracțiune.

Fiecare anvelopă are într-adevăr caracteristicile sale, și dacă anvelopa de vară este concepută pentru a adera perfect la un drum pe timp cald, va suporta foarte rău zăpada sau ploaia recurentă.

Când trebuie să schimbați anvelopele de vară?

Primul factor de care puteți ține cont pentru a cumpăra anvelope noi, este vârsta roților actuale. Este recomandat să nu depășiți 10 ani chiar dacă considerați că uzura lor nu este avansată. Într-adevăr, cauciucul utilizat pierde în eficiență, deci puteți avea o anvelopă foarte departe de limita indicatorului, dar cu un cauciuc total ineficient. În plus, după 5 ani de utilizare regulată, faceți controlați anvelopele de un mecanic profesionist cel puțin o dată pe an.

Pentru a găsi vârsta anvelopelor dvs., trebuie să vă uitați la DOT-ul anvelopei prezent pe flancul anvelopelor.

De asemenea, durata de viață a unui model standard depinde de numeroși factori, inclusiv de concepția sa, de tipul de vehicul pe care este instalat, de climă, de starea căilor, precum și de stilul dvs. de conducere. Gropile, vitezele excesive, pornirile și frânările bruste pot deci să-l deterioreze. Cu o utilizare normală, prevedeți o înlocuire la fiecare 20 până la 40 000 km în medie.

Indicatorul de uzură cu care sunt echipate anvelopele vă ajută să știți când este necesară o schimbare. Acesta va fi cazul dacă acest indicator, care este în general plasat pe banda de rulare (la aproximativ 1,6 mm adâncime), este atins.

Dacă flancul roților sau capacele valvelor sunt deteriorate, dacă există o perforație de 1 cm sau mai mult în banda de rulare sau o hernie, trebuie să luați în considerare înlocuirea lor fără întârziere.

În sfârșit, un ultim simptom care vă poate da de gândit, este diminuarea confortului de conducere. Aceasta se poate manifesta, de exemplu, prin vibrații ale vehiculului, o reducere a aderenței la drum, sau o frânare mai puțin precisă. Înainte de un drum lung (cum ar fi călătoriile de vacanță), verificați starea anvelopelor dvs. Dacă aveți îndoieli cu privire la oportunitatea unei reparații sau a unei schimbări, nu ezitați să solicitați părerea unui profesionist.

Ce trebuie să reținem în final despre anvelopele de vară?

În general, mașina dvs. este livrată cu anvelope clasice numite "anvelope de vară", modele standard care vă permit să conduceți confortabil mașina în afara lunilor de iarnă. Aceste anvelope sunt perfecte pentru a rula pe orice tip de drum, în oraș sau pe autostradă, atâta timp cât temperatura este superioară la 7° și ploile nu sunt frecvente în regiunea dvs. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți dificultăți în a vă decide asupra alegerii anvelopei. Cu modelul dvs. de mașină și utilizarea pe care o faceți, vă vom putea sfătui asupra tipului de anvelopă de cumpărat.

Nu uitați niciodată că indiferent de tipul de anvelope pe care le utilizați este esențial să controlați presiunea anvelopelor dvs. în mod regulat. Chiar și cea mai bună anvelopă, atunci când este utilizată incorect, nu vă poate oferi performanțe optime.

Dacă aveți încă îndoieli despre anvelopele pe care trebuie să le alegeți, puteți urmări videoclipul nostru explicativ:

LiveChat
Whatsapp Messenger