Căutare în funcţie de dimensiuni

Fisurile și uzura anvelopelor

Știm deja că atunci când profunzimea sculpturilor anvelopelor este mai mică de 1.6 mm, este imperativ să le schimbăm pentru a evita accidentele.

Dar există și alte criterii care justifică schimbarea anvelopelor ? Faptul că unele anvelope au data de fabricație de peste 5 ani implică faptul că trebuie schimbate ?

Durata de viață a anvelopei este strâns legată de modul în care o folosiți și de condițiile meteorologice. Când toate condițiile sunt favorabile, durata de viață a anvelopei poate fi de peste 5 ani și 60 000 km. Pentru a obține un asemenea rezultat trebuie să combinați :

  • O presiune optimală verificată în mod regulat
  • O geometrie impecabilă
  • Respectarea sfaturilor de rotație la fiecare 10 000 km
  • Condiții ideale de parcare (într-un loc răcoros, cât mai puțin la soare)
  • O climă temperată

Dar chiar și atunci când toate aceste condiții sunt întrunite, cauciucul se degradează pe măsură ce trec anii și putem constata apariția fisurilor pe flancurile anvelopelor și la baza sculpturilor.

Care este cauza acestor fisuri ?

Anvelopele sunt constant supuse încercărilor dificile, și trebuie să suporte variații importante de temperatură, constrângeri legate de rulare, de poluare, de praf la frânare, etc. Toate aceste elemente atacă anvelopa chiar dacă aceasta este protejată de un lac aplicat înaintea punerii în circulație. Cea mai vizibilă consecință în urma acestor agresiuni cotidiene este pierderea elasticității cauciucului și apariția fisurilor. Este posibil să întârziați apariția fisurilor grație unei utilizări regulate a anvelopelor.

Fisurile reprezintă un pericol pentru siguranța mea ?

Atât timp cât acestea rămân superficiale, fisurile nu reprezintă un pericol iminent pentru securitatea dumneavoastră. Cu toate acestea, microfisurile din anvelopă indică o uzură importantă a cauciucului. Pierderea elasticității influențează toate performanțele. Devine atunci esențial să înlocuiți anvelopele.


LiveChat
Whatsapp Messenger