Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope de iarnă

Sub 7°C, anvelopele de iarnă sunt mai performante decât cele de vară.

Cauciucul anvelopelor de iarnă este conceput special pentru a rezista la frig, asigurând o aderenţă şi o stabilitate excelente, în condiţiile de climă cele mai vitrege: polei, zăpadă, intemperii etc. Între +7°C şi -40°C, banda de rulare a anvelopei nu se întăreşte şi permite continuarea condusului în siguranţă.

Care sunt avantajele anvelopelor de iarnă?

În afara cauciucului special, canelurile benzii de rulare sunt mai adânci, iar anvelopa are lamele suplimentare, pentru a vă asigura performanţe optime sub 7°C:

 • Distanţe de frânare reduse.
 • O mai bună aderenţă pe drumurile cu zăpadă, polei sau alunecoase.
 • Stabilitate mai bună.
 • Manevrabilitate mai mare a direcţiei.
 • Diminuarea riscului de acvaplanare.

Ce reprezintă marcajele 3PMSF şi M+S?

Marcajul 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) este singura omologare care garantează performanţa anvelopelor de iarnă şi care permite rularea conform legislaţiei, atunci când aceasta impune utilizarea anvelopelor de iarnă într-o anumită perioadă.

Marcajul M+S înseamnă "mud" şi "snow" (noroi şi zăpadă), ceea ce arată că anvelopele dvs. pot rula în condiţii de climă dificile, dar nu sunt deocamdată certificate ca "anvelope pentru zăpadă".

Toate anvelopele 3PMSF dispun de marcajul M+S.

Se poate reduce indicele de viteză pentru o anvelopă de iarnă?

Da, aveţi voie să reduceţi indicele de viteză cu o literă, faţă de anvelopele de vară. Dacă, de ex., anvelopele dvs. de vară sunt de dimensiunea 205/55 R16 91V, atunci puteţi pune anvelope de iarnă 205/55 R16 91H.

În schimb, nu puteţi modifica indicele de sarcină.

Ce marcă de anvelope de iarnă să cumpăr pentru maşina mea?

Majoritatea fabricanţilor produc anvelope de iarnă; în continuare, vă prezentăm lista profilurilor cele mai populare:

 • Dunlop Winter Response 2
 • Michelin Alpin 5
 • Aeolus SnowAce 2 AW08
 • Kumho WinterCraft WP51
 • Sava Eskimo S3+
 • Goodyear UltraGrip 9
 • Hankook i*cept RS 2 W452
 • Vredestein Snowtrac 5
 • Yokohama W.drive V905
 • Falken Eurowinter HS01
 • Firestone Winterhawk 3
 • Nokian WR D4

Cele mai căutate dimensiuni:

Lanțuri de iarnă

Pentru a rula în siguranță pe șoselele înzăpezite, AnvelopeLider vă propune o gamă largă de lanțuri de iarnă la prețuri reduse.

Vedeți lanțurile

Pachet jante + anvelope

Pentru confortul și securitatea dumneavoastră, AnvelopeLider vă propune pachete de anvelope de iarnă și jante la prețuri reduse.

Creați un pachet

Sfaturile noastre

Din momentul în care temperaturile scad sub 7°C, este foarte important să vă echipați vehiculul cu anvelope de zăpadă care vor fi mult mai performante și mai sigure.

Când primele ninsori încep să cadă, drumul se albește și se transformă într-o adevărată patinoar. Atunci devine dificil să aveți o bună aderență la drum cu anvelope obișnuite. Pentru a evita orice neplăcere, trebuie să vă echipați vehiculul cu anvelopele cele mai potrivite pentru această perioadă a anului: anvelopele de iarnă. Despre ce este vorba? De ce sunt ele utile? Cum puteți face o alegere bună? Vă explicăm totul în acest ghid.

Ce este un anvelopă de iarnă?

Se spune că anvelopele sunt certificate "iarnă" atunci când îndeplinesc toate condițiile pentru o utilizare eficientă și sigură în perioada de iarnă. Concret, acestea sunt anvelopele a căror performanță în aderență la drum este superioară celei a roților de vară atunci când este frig (temperaturi sub 7°C), când plouă, când ninge sau când este gheață.

Nicio reglementare franceză nu vă obligă să circulați cu aceste echipamente în perioada de iarnă. Cu toate acestea, utilizarea lor este foarte recomandată atunci când temperaturile încep să scadă sub 7 grade. Așadar, gândiți-vă să vă echipați cu ele, de preferință între Octombrie și Martie, mai ales dacă locuiți într-o zonă montană.

În general, producătorii sfătuiesc proprietarii de vehicule să facă schimbarea în momentul trecerii la ora de iarnă. În realitate, trebuie să ne bazăm mai ales pe vreme.

Cum recunoaștem un anvelopă de iarnă?

Anvelopele de iarnă sunt ușor de recunoscut. Probabil ați observat deja indicația "M+S" pe unele anvelope. Această inscripție în engleză (mud + snow) înseamnă în franceză "noroi + zăpadă". Este o certificare obligatorie pentru anvelopele de iarnă. Se găsește și pe unele modele de anvelope de vară.

Astfel, nu toate produsele care au această marcă sunt neapărat destinate să fie utilizate în perioada de frig. Modelele cu adevărat adaptate condițiilor de iarnă sunt cele care respectă norma 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake). Anvelopele marcate 3PMSF sunt special concepute pentru a rezista la frig, zăpadă și gheață. Acestea sunt adevărate echipamente de iarnă special concepute pentru a permite vehiculului dvs. să circule atunci când vremea este rece și umedă. Le identificăm ușor prin reprezentarea a 3 vârfuri de munte care înconjoară fulgul de zăpadă gravat pe flancurile lor.

Mai rare, produsele care poartă mențiunea ICE (Anvelope nordice) sunt de asemenea adaptate la frigul extrem. Le găsim în general în regiunile din nordul Europei. Acestea sunt mai performante decât modelele certificate 3PMSF. Dacă doriți mai multe informații despre marcarea anvelopelor, puteți consulta articolul nostru pe această temă.

De ce să folosim anvelope de iarnă?

Conducerea cu anvelope de zăpadă este avantajoasă din mai multe motive. Una dintre cele mai importante este siguranța la volan. Datorită compoziției lor de cauciuc, anvelopele de iarnă nu se întăresc atunci când se simte frigul. Prin urmare, acestea garantează o aderență mai bună la drum și o frânare foarte bună pe drumuri acoperite cu zăpadă sau gheață. Fie că este vorba de viraje strânse sau de o pistă dreaptă, veți avea un confort de conducere foarte bun.

De asemenea, utilizarea acestor echipamente adaptate la temperaturile scăzute și la zăpadă vă permite să prelungiți durata de viață a anvelopelor de vară. Acestea au tendința să se uzeze mult mai repede atunci când sunt solicitate în timpul iernii. Păstrându-le bine la căldură în garaj în timpul acestei perioade în fiecare an, veți face economii.

Diferitele tipuri de anvelope de iarnă și utilizarea lor

Anvelopele de iarnă sunt disponibile în trei game diferite. Distingem modelele:

 • Clasice
 • De înaltă performanță
 • Nordice sau cu ținte

Pentru a face alegerea corectă a anvelopei de iarnă, este important să știți cum funcționează fiecare model.

Anvelopele de iarnă clasice

Anvelopele de iarnă clasice sunt cele care au certificarea de bază (M+S). Cu benzile lor de rulare și numeroasele lor lamele, acestea garantează o aderență mai bună pe drumurile alunecoase. Ele sunt potrivite pentru autoturisme, SUV-uri, 4x4 și vehicule utilitare.

Puteți opta pentru aceste modele de anvelope dacă temperaturile de iarnă din regiunea dvs. nu sunt extreme. Acestea sunt în general cele mai accesibile.

Modelele de înaltă performanță

Anvelopele de zăpadă de înaltă performanță au proprietăți mult mai bune decât cele anterioare. Pe flancurile lor se găsește în general inscripția 3PMSF.

Cu aderența lor îmbunătățită, aceste anvelope de iarnă garantează, chiar și la viteze mari, o excelentă aderență la drum. Acestea au, de asemenea, capacități de frânare mai bune, atât pe gheață cât și pe zăpadă.

Puteți opta pentru aceste modele de anvelope dacă temperaturile de iarnă din regiunea dvs. sunt destul de extreme. Este o garanție de a avea un vehicul utilizabil în fiecare zi.

Anvelopele nordice sau cu ținte

Iată modelele de anvelope de iarnă care sunt potrivite pentru cele mai extreme condiții de iarnă (până la -40 °C). Acestea vă garantează o control perfect al mașinii dvs. chiar și în situații de gheață abundentă sau de zăpadă foarte groasă. Le recunoaștem foarte ușor prin banda lor de rulare garnisită cu vârfuri metalice (între 100 și 500). Este datorită acestor vârfuri că sunt atât de performante și aderă atât de bine la drum.

Acestea sunt modelele potrivite pentru șoferii care locuiesc în zonele geografice caracterizate de o zăpadă abundentă.

Din motive de siguranță, nu este permis să circulați cu o viteză mai mare de 90 km/h atunci când aceste anvelope de iarnă sunt montate pe un vehicul. Această limită scade la 60 km/h pentru camioane și vehiculele care transportă mărfuri periculoase.

Care sunt celelalte criterii de alegere a anvelopei dvs. de iarnă?

Pentru a alege anvelope performante, nu este suficient să țineți cont de nevoile dvs. sau de bugetul dvs. Alte criterii esențiale trebuie, de asemenea, luate în considerare:

 • Indicele de viteză;
 • Dimensiunile;
 • Etichetele de etichetare europene.

Indicele de viteză

În timpul sezonului de iarnă, legea vă permite să utilizați echipamente care au un indice de viteză mai mic (o literă mai mică) decât anvelopele prevăzute pentru vehiculul dvs.

Dimensiunile

Este evident că trebuie să țineți cont de dimensiunile anvelopelor dvs. originale atunci când decideți să montați altele. Aceasta este de altfel prima informație pe care trebuie să o furnizați pentru a face comanda dvs. Cum puteți identifica dimensiunile anvelopei dvs.? Pe flancul său, veți vedea o inscripție asemănătoare cu aceasta, de exemplu: 225/55 R17.

Numărul 225 reprezintă lățimea în milimetri a anvelopei. Indicația care vine înainte de R, este înălțimea exprimată în procente din lățime. În ceea ce privește ultimul număr (aici 17), exprimat în inchi, acesta vă informează despre diametrul interior al anvelopei dvs.

Puteți găsi, de asemenea, direct valorile originale recomandate de producător în manualul de utilizare al mașinii dvs., sau în ușa vehiculului.

Etichetele de etichetare europene

Dacă doriți să vă echipați mașina cu cele mai bune anvelope pentru iarnă, trebuie să vă referiți la etichetele lor. Etichetarea anvelopelor de vânzare în Europa a devenit o obligație începând cu noiembrie 2012. Prin aceste etichete, obțineți informații prețioase despre performanța anvelopei de iarnă. Etichetele europene vă informează despre următoarele trei caracteristici:

 • Nivelul de zgomot sau zgomotul de rulare al anvelopei (în decibeli);
 • Gradul de aderență pe un drum umed (de la A la F);
 • Rezistența la rulare (de la A la G) care influențează consumul de combustibil.

Câte anvelope de iarnă trebuie să montăm pentru performanțe mai bune?

În funcție de bugetul dvs., puteți alege să montați doar două anvelope de zăpadă pe vehiculul dvs. în timpul sezonului de iarnă. Acest lucru va fi deja mai bun decât nimic. Cu toate acestea, pentru a obține performanțe optime de aderență și de frânare pe drumurile în timpul iernii, este recomandat să echipați 4 anvelope de iarnă. Acest lucru vă va permite să evitați unele probleme de aderență la drum care sunt foarte frecvente atunci când se montează roți de natură diferită pe același vehicul.

LiveChat
Whatsapp Messenger