Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope enduro

Anvelopelider.ro vă propune o gamă foarte largă de anvelope din gama "anvelope enduro". Noi urmărim preţurile concurenţei şi ne aliniem sistematic la preţul cel mai mic, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de cel mai bun preţ.

Livrare gratuită, începând de la prima anvelopă moto cumpărată de pe s u.

Care sunt cele mai bune anvelope enduro?

 • Michelin Enduro Competition III
 • Michelin Enduro
 • Metzeler Enduro3 Sahara
 • Metzeler Karoo Extreme
 • Dunlop D908 RR
 • Dunlop Geomax Enduro
 • Metzeler MCE 6 Days Extreme
 • Pirelli Scorpion PRO FIM
 • Bridgestone Gritty ED668

Cele mai căutate dimensiuni:

Enduro este o disciplină sportivă motociclistă care se practică uneori pe drumuri accidentate și foarte tehnice. Pentru a te bucura pe deplin de senzațiile pe care le oferă fără a te pune în pericol, trebuie să te echipezi corespunzător. Vorbind despre echipament, anvelopele sunt una dintre piesele principale care caracterizează o motocicletă enduro. Calitatea și starea lor influențează în mare măsură confortul de conducere și aderența la drum. Prin urmare, nu trebuie să le alegi la întâmplare. Mai multe criterii trebuie luate în considerare. Care sunt acestea? Descoperă în acest ghid sfaturile noastre bune pentru a alege cele mai bune anvelope enduro.

Care sunt caracteristicile anvelopelor enduro?

Anvelopele enduro sunt echipamente fabricate din două materiale foarte performante: cauciucul și siliciul. Utilizarea acestor materiale permite producătorilor să producă anvelope cu o aderență pe un sol uscat sau umed mult superioară celei a roților de motocross clasice. Acestea sunt caracterizate prin cramponi masivi (la nivelul umerilor anvelopei) și o sculptură foarte întărită. În cele din urmă, aceste anvelope sport sunt dotate cu o tehnologie care reduce rezistența lor la rulare.

Când să schimbi anvelopele enduro?

În general, două situații vă pot determina să schimbați anvelopele enduro: uzura anvelopelor și deteriorarea prematură după o pană.

În caz de uzură

Cramponii masivi ai anvelopelor enduro le permit să ofere o experiență excelentă de conducere motocicliștilor. Astfel, când aceste componente esențiale încep să se rotunjească, acest lucru înseamnă că uzura cauciucului a început. În unele cazuri, această uzură se manifestă prin smulgerea mai multor cramponi sub efectul frecării. Dacă conduci cu acest tip de anvelopă, performanțele motocicletei tale pot fi reduse într-o măsură mai mare sau mai mică în funcție de natura terenului pe care practici enduro. Acestea sunt semnale care ar trebui să te alerteze cu privire la starea anvelopelor tale.

Un alt mod de a afla dacă echipamentele tale au nevoie de înlocuire este de a verifica starea indicatorului de uzură (mici umflături de cauciuc) care se află între cramponi la nivelul benzii de rulare. Dacă sculpturile sunt deteriorate, iar indicatorii de uzură sunt atinși, ești obligat legal să înlocuiești anvelopele, sub sancțiunea unei amenzi.

De asemenea, țineți minte că o anvelopă enduro care se uzează în mod neregulat sau asimetric trebuie să fie înlocuită cât mai curând posibil din motive de performanță și de siguranță. Distanțele de frânare sunt mai bune cu anvelope noi bune, iar acest lucru este foarte important pentru conducerea sportivă, mai ales în curbe.

După una sau mai multe pene

Practicarea enduro nu se face pe drum plat și necesită uneori să conduci pe piste pe care se găsesc obiecte ascuțite. Acestea pot pătrunde în orice moment în una dintre anvelopele tale de calitate superioară și pot lăsa o tăietură adâncă. Când nicio reparație nu este posibilă, devine obligatoriu să înlocuiești piesa perforată.

Care sunt criteriile de luat în considerare pentru a alege anvelopele enduro?

Pentru a cumpăra cea mai bună anvelopă enduro de bună calitate, trebuie să iei în considerare un anumit număr de criterii. Cele mai importante sunt: omologarea benzilor de rulare, dimensiunile lor, tipul de teren pe care conduci și marca echipamentelor.

Omologarea

Omologarea este unul dintre primele puncte pe care trebuie să le verifici atunci când cumperi anvelope enduro. Pentru ca tu să poți conduce în siguranță și să conduci pe piste deschise circulației, echipamentele tale trebuie să fie omologate FIM. Această certificare este acordată anvelopelor care au trecut cu succes o serie de teste riguroase (efectuate de organisme de referință) care permit evaluarea performanțelor lor. De cele mai multe ori, anvelopele omologate FIM sunt obligatorii pentru a participa la competițiile de enduro.

În lipsa certificării FIM, verificați dacă banda de rulare pe care sunteți pe cale să o cumpărați are un număr DOT pe flancul său. Este o marcă de origine americană pe care o găsim tot mai mult pe anvelopele fabricate în Europa. Acesta informează despre fabrica de unde provine echipamentul, dimensiunea acestuia și data de fabricație. Veți avea nevoie de acesta pentru a participa la unele competiții.

Marcarea E este un indicator de omologare europeană. Acesta atestă că echipamentul respectă reglementarea numărul 30 a Comisiei Economice a Națiunilor Unite pentru Europa privind omologarea anvelopelor.

Rețineți că aceste diverse omologări nu sunt cu adevărat obligatorii dacă nu faceți decât curse pe prerie. În acest caz, puteți alege orice anvelopă performantă.

Dimensiunile

Dacă este prima dată când schimbi anvelopele, te poți referi la dimensiunile roților tale originale pentru a face alegerea ta și a lua anvelopa potrivită. Aceasta este opțiunea cea mai simplă și cea mai rapidă. Cu toate acestea, dacă dintr-un motiv sau altul, dorești să montezi pe jantele tale anvelope cu caracteristici diferite de cele ale echipamentelor tale originale, poți indica noile dimensiuni vânzătorului tău. Asigură-te totuși că nu depășești limitele tolerate de lege, deoarece în afară de sancțiunile pe care le riști, montarea anvelopelor ieftine inadecvate și de proastă calitate pe vehiculul tău cu două roți te poate pune în pericol pe drum.

Dimensiunile unei anvelope enduro sunt de obicei prezentate astfel: 140/80-18 70R.

Aici, primul număr (140) indică lățimea anvelopei în milimetri. A doua inscripție (80) indică raportul înălțime/lățime în procente. A treia informație se referă la diametrul jantei. Acesta este estimat în inci.

Ultimele două inscripții (70R) indică respectiv indicele de încărcare și indicele de viteză. Un indice de încărcare de 70 înseamnă că anvelopa nouă poate suporta o greutate maximă de 335 kg. Mențiunea R înseamnă că banda de rulare a roții poate rula la o viteză maximă de 170 km/h.

Astfel, dacă ai îndoieli cu privire la performanțele unei anvelope, poți consulta tabelele indicilor de viteză și de încărcare (disponibile pe internet) pentru a te asigura că produsul corespunde cu adevărat nevoilor tale.

Tipul de teren

Caracteristicile terenului pe care conduci adesea trebuie să te ghideze atunci când alegi anvelopele tale de motocicletă enduro. Dacă evoluezi mult pe un teren foarte alunecos, moale sau umed, poți alege un model de anvelopă enduro moale care are cramponi spațiați. Acest lucru va favoriza eliminarea rapidă a noroiului, apei și nisipului fără a fi nevoie să faci manevre suplimentare.

Dacă practici enduro pe un teren dur, atunci ai nevoie de un cauciuc rigid și solid. Dar atenție, cramponii nu trebuie să fie extrem de duri altfel riscă să fie rapid deteriorați după câteva frânări.

Toate anvelopele polivalente (la jumătatea distanței între cele moi și cele dure) se vor potrivi perfect terenurilor nisipoase și solurilor moi. De asemenea, poți alege modele special concepute pentru drumurile nisipoase.

Marca

Nu toate modelele de anvelope enduro disponibile pe piață sunt la fel. Unele mărci mari sunt mai performante decât altele. De aceea trebuie să fii atent la acest aspect atunci când faci alegerea ta. Preferă produsele marilor producători renumiți pentru know-how-ul și expertiza lor foarte specializată. În această categorie, putem menționa:

Achiziționând anvelope noi potrivite vehiculului tău din catalogul unuia dintre acești producători, ai certitudinea că ai echipamente performante care au un raport calitate/preț bun.

Desigur, există și multe alte mărci, cum ar fi Continental. Unele sunt mai puțin prestigioase, dar oferă de asemenea anvelope enduro de foarte bună calitate. În orice caz, fă-ți bine cercetările și alege producătorul care răspunde cel mai bine așteptărilor tale.

Unde să cumperi anvelopele enduro?

Pentru a cumpăra anvelopele enduro, ai două opțiuni la alegere: cumpărarea online și cumpărarea în magazin.

Care sunt avantajele cumpărării online?

Cumpărarea anvelopelor enduro online îți permite să le obții la cel mai bun preț. În câteva minute, poți compara ofertele diferitelor magazine online pentru a alege cea mai accesibilă și cea mai interesantă din punct de vedere al performanței (calitate-preț).

Pe o platformă de vânzare online, poți de asemenea consulta opiniile postate de foștii cumpărători atunci când alegi un model de anvelope. Acest lucru te poate ghida în luarea deciziei.

În final, online, ai acces la o colecție foarte vastă de anvelope care îți vor permite să ai de unde alege. Prin urmare, nu va trebui să faci o alegere din constrângere.

Accesează o colecție bogată de anvelope enduro pe Anvelopelider.ro

Anvelopelider.ro, specialist în vânzarea de anvelope durabile, îți pune la dispoziție o gamă largă de anvelope enduro foarte performante. Indiferent de tipul de suprafață pe care conduci, vei găsi echipamentul de care ai nevoie în catalogul nostru compus din peste 5 000 de anvelope. Avem modele omologate pentru drum și modele off-road care pot rezista pe distanțe foarte lungi.

În plus, prețurile anvelopelor moto de la Anvelopelider.ro sunt cele mai bune de pe piață. Nu vei găsi mai bine în altă parte.

După comanda ta, îți oferim de asemenea un serviciu de montare rapidă a anvelopelor pe întregul teritoriu. Într-unul dintre cele 4 000 de centre de montaj, vei primi o prestație rapidă. Dacă este necesar, un partener de proximitate se poate deplasa la domiciliul tău.

Câteva sfaturi pentru a îmbunătăți longevitatea anvelopelor tale

Pentru a reduce viteza de uzură a anvelopelor tale enduro, poți pune în practică câteva trucuri foarte simple :

 • Evită să conduci prea mult pe asfalt (în măsura posibilului) ;
 • Verifică în mod regulat nivelul de presiune al anvelopelor tale ;
 • Evită pe cât posibil orice frânare bruscă ;
 • Fă întotdeauna o verificare vizuală a roților tale înainte de a lua drumul.

În concluzie, reține că pentru a alege noile tale anvelope enduro, trebuie să iei în considerare mai multe criterii: omologarea anvelopelor, tipul de teren pe care conduci, dimensiunile echipamentului tău original, marca... Pentru cumpărarea de anvelope noi de la mărci mari, alege acum din catalogul Anvelopelider.ro, mergi la un centru de montaj partener, și beneficiază de cele mai bune prețuri de pe piață.

LiveChat
Whatsapp Messenger