Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope de scuter

Anvelopelider.ro vă propune o gamă foarte largă de anvelope din gama "anvelope de scuter". Noi urmărim preţurile concurenţei şi ne aliniem sistematic la preţul cel mai mic, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de cel mai bun preţ.

Livrare gratuită, începând de la prima anvelopă de scuter cumpărată de pe site-ul nostru.

Care sunt cele mai bune anvelope de scuter?

 • Michelin City Grip
 • Bridgestone Battlax scooter
 • Pirelli Diablo Scooter
 • Dunlop Scootsmart
 • Heidenau K66
 • Heidenau K66 M+S Snowtex
 • Bridgestone Hoop B02 Pro
 • Bridgestone Battlax TH01
 • Metzeler Feelfree

Cele mai căutate dimensiuni:

Anvelopele de scuter tind să se uzeze destul de repede. De aceea, este important să le alegeți cu grijă pentru a le putea utiliza pentru o perioadă lungă de timp. Care sunt criteriile de luat în considerare pentru a alege cel mai bun anvelopă pentru scuter? Cum să le întrețineți? Descoperiți mai jos sfaturile practice de la Anvelopelider.ro.

De ce să alegeți cu grijă anvelopele de scuter?

Spre deosebire de alte tipuri de motociclete cu două roți, scuterul este destinat circulației în oraș. Confortul conducătorului este deci ceea ce îi preocupă cel mai mult pe producători. Pentru a face acest lucru, fiecare aspect al vehiculului, inclusiv designul roților, a fost gândit cu ingeniozitate. Din acest motiv, dimensiunile anvelopelor de scuter sunt mult mai mici decât cele ale roților motocicletelor clasice. Cu toate acestea, deși această caracteristică permite conducătorului să se simtă mai confortabil pe drum, poate deveni rapid un handicap atunci când anvelopele încep să se uzeze. În plus, dacă anvelopele scuterului dvs. nu sunt de bună calitate, veți avea dificultăți în a conduce în perioada ploioasă.

De aceea este important să vă alegeți anvelopele de scuter cu grijă. Trebuie să privilegiați calitatea mai degrabă decât prețul anvelopelor. Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este să optați pentru anvelope de la mărci recunoscute: Michelin, Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Metzeler… Alegând anvelopele acestor producători prestigioși disponibile pe Anvelopelider.ro, aveți certitudinea că veți obține piese de calitate superioară pe care le veți utiliza pentru mult timp.

În afara mărcii, există și alte criterii la fel de importante care trebuie luate în considerare pentru a găsi anvelopele potrivite pentru vehiculul dvs. cu două roți.

Anvelope de scuter: luând în considerare dimensiunile pentru a face alegerea corectă

Înainte de a alege orice anvelopă, trebuie mai întâi să cunoașteți dimensiunile care corespund scuterului dvs.. Dacă nu verificați dimensiunile pe montajul original, le puteți găsi în manualul de utilizare al scuterului.

Trebuie să rețineți că cele două jante ale unui scuter nu au același diametru, prin urmare, nici dimensiunile anvelopelor nu sunt la fel. Dacă luăm exemplul Honda Forza (unul dintre scuterele cele mai vândute în Franța), dimensiunile anvelopelor sunt de 120/70-15 în față și 140/70-14 pentru roata din spate.

Primul număr din fiecare referință indică lățimea secțiunii recomandată de producător. Astfel, în cazul Forza, lățimea recomandată este de 120 mm în față și 140 mm în spate. Cu toate acestea, este posibil să utilizați anvelope mai largi, atâta timp cât acestea nu freacă cadrul vehiculului dvs. Pe de altă parte, anvelopele mai înguste pot afecta performanțele scuterului. Nu ezitați să vă informați de la mecanicul dvs. înainte de a alege anvelope de dimensiuni alternative.

În ceea ce privește al doilea număr, acesta corespunde raportului dintre înălțime și lățimea secțiunii anvelopelor. În cazul Honda Forza, înălțimea normală trebuie să reprezinte 70% din lățime. În final, numerele 15 în față și 14 în spate indică diametrul interior al anvelopelor.

Aceste dimensiuni diferă de la un scuter la altul. Rețineți că recomandările designerului trebuie respectate dacă doriți să conduceți în siguranță. De fapt, o modificare semnificativă a dimensiunii anvelopelor poate avea o influență asupra vitezei maxime a scuterului dvs., și chiar a consumului de combustibil.

Cunoașterea indicilor de încărcare și viteză

La fel ca dimensiunile, indicii de încărcare și viteză sunt informații de luat în considerare pentru a alege corect anvelopele de scuter. Primul indică încărcătura maximă pe care anvelopa o poate suporta.

În ceea ce privește indicatorul de viteză, este vorba de un cod alfabetic care permite estimarea vitezei maxime pe care o puteți atinge cu anvelopa dvs. De exemplu, indicele K pe o anvelopă înseamnă că aceasta poate rula la o viteză egală sau mai mică de 110 km/h.

Pentru a cunoaște indicii de încărcare și viteză pe care trebuie să-i alegeți, cea mai bună soluție este să vă referiți la anvelopa originală.

Alegeți anvelopele în funcție de condițiile climatice

Pentru o conducere sigură și confortabilă cu o bună aderență la drum, trebuie să alegeți anvelopele de scuter în funcție de sezon. Pentru a alege anvelopele, avem de ales între:

 • Anvelopele de scuter de vară;
 • Anvelopele de scuter de iarnă;
 • Anvelopele de scuter pentru toate anotimpurile sau anvelopele pentru toate sezoanele.

După cum indică numele lor, anvelopele de vară sunt concepute pentru a rula pe soluri uscate în perioada estivală. Aceste anvelope sunt adesea foarte durabile atunci când sunt bine întreținute.

În ceea ce privește anvelopele de iarnă (care poartă adesea mențiunea M+S), acestea sunt făcute pentru a fi utilizate când temperatura scade sub 7 °C. Anvelopa este moale și permite evitarea derapajului pe un sol umed sau înzăpezit. Rețineți că acest tip de anvelope este mai puțin rezistent decât primul, mai ales când sunteți obișnuit să conduceți în oraș.

Deși nu este la fel de performant ca anvelopa de iarnă sau de vară, anvelopa pentru toate anotimpurile este alegerea de făcut dacă nu doriți să schimbați roata între două sezoane. Poate rula pe un sol uscat, înzăpezit sau umed.

Unde să cumpărați anvelope de scuter?

Odată ce știți ce tip de anvelopă de scuter aveți nevoie, nu mai rămâne decât să găsiți un punct de vânzare. Pentru asta, există mai multe opțiuni:

 • Cumpărarea într-un magazin care aparține unei mărci;
 • Cumpărarea într-un magazin fizic specializat în vânzarea de piese de schimb de la mai multe mărci;
 • Cumpărarea online.

Prima opțiune poate fi practică dacă aveți deja preferințele dvs. în ceea ce privește marca. În acest caz, trebuie doar să vă duceți la cel mai apropiat magazin Michelin sau Kenda (în funcție de alegerea dvs.), echipat cu informații despre anvelopele de scuter pe care le căutați. Cu toate acestea, costul la cumpărare poate fi ridicat.

A doua opțiune și ultima au puncte comune. În magazinele fizice, la fel ca pe site-urile de e-commerce, puteți alege între mai multe mărci. Cu toate acestea, cumpărarea online este de departe cea mai bună soluție dacă luăm în considerare multiplele avantaje pe care le oferă.

Pentru început, site-urile de vânzare de anvelope online oferă o gamă largă de produse de la diferite mărci. Pe Anvelopelider.ro, vă punem la dispoziție peste 200 de mărci de anvelope, de la cele mai populare la cele mai puțin cunoscute de publicul larg. Vă furnizăm toate informațiile de care aveți nevoie pentru a compara diferite mărci înainte de a face comanda dvs. Cumpărarea anvelopelor online vă permite, de asemenea, să economisiți bani. La Anvelopelider.ro, monitorizăm constant tarifele concurenților noștri pentru a vă oferi cele mai mici prețuri de pe piață.

În plus față de accesul la produse de la mărci mari, altul dintre avantajele cumpărăturilor online este posibilitatea de a comanda și de a fi livrat oriunde. Livratorii de la Anvelopelider.ro sunt disponibili în maximum 72 de ore indiferent de locul dvs. de reședință în Franța. În funcție de nevoile dvs., vă punem, de asemenea, în contact cu un centru de montaj din apropiere, astfel încât înlocuirea anvelopelor dvs. pentru scuter să fie făcută în conformitate cu regulile artei.

Cum să întrețineți corect anvelopele de scuter?

Uzura sculpturilor este principalul inamic al anvelopelor unui scuter. Pentru a prelungi durata de viață a acestora, trebuie să luați anumite precauții. Cum să faci asta?

Echilibrarea anvelopelor în timpul montajului

Este frecvent să vedem persoane care își înlocuiesc roțile singure, fără a apela la serviciile unui profesionist. Desigur, este o soluție care reduce cheltuielile dvs., dar cea mai mică eroare vă poate costa scump. De exemplu, dacă echilibrarea este realizată incorect, anvelopele dvs. se vor uza repede și veți fi obligat să le înlocuiți din nou după câteva luni. Prin urmare, este esențial ca această reglare să fie foarte bine realizată în timpul montajului dacă doriți să utilizați noile roți pentru o perioadă lungă de timp.

După montarea anvelopelor, vă sfătuim, de asemenea, să conduceți cu grijă pentru o vreme, astfel încât rodajul anvelopelor dvs. să se poată face eficient. De fapt, anvelopele noi sunt puțin stabile. Prin urmare, trebuie să conduciți aproximativ 50 până la 200 de kilometri înainte ca acestea să atingă un nivel optim de performanță.

Ajustați frecvent presiunea aerului din echipamentele dvs.

Nivelul de presiune a aerului influențează durata de viață a anvelopelor și chiar aderența la drum. Dacă presiunea este insuficientă, viteza maximă a scuterului dvs. va fi redusă și acest lucru va duce la un consum ridicat de energie. În acest caz, uzura anvelopelor va fi foarte rapidă. Pentru a reaminti, este recomandat să umflați anvelopele cu o presiune de 1,9 la 2,5 bari pentru față și 2,5 la 2,9 bari pentru spate (în funcție de tipul de scuter).

Presiunea aerului din anvelopele de scuter scade rapid atunci când le utilizați. Prin urmare, gândiți-vă să verificați regulat acest factor după ce ați parcurs distanțe lungi.

Ce trebuie să reținem despre anvelopa unui scuter?

Conducerea cu anvelope de scuter netede este o încălcare a Codului rutier. Acestea cresc, de asemenea, distanțele de frânare. Dacă observați că roțile dvs. sunt uzate, schimbați-le fără întârziere. În catalogul Anvelopelider.ro, veți găsi diferite modele și mărci de anvelope noi care se potrivesc dimensiunilor vehiculului dvs. cu două roți și care au o durată de viață bună.

LiveChat
Whatsapp Messenger