Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope moto rutiere/sportive

Anvelopelider.ro vă propune o gamă foarte largă de anvelope din gama "anvelope moto rutiere şi sportive". Noi urmărim preţurile concurenţei şi ne aliniem sistematic la preţul cel mai mic, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de cel mai bun preţ.

Livrare gratuită, începând de la prima anvelopă moto cumpărată de pe ru.

Care sunt cele mai bune anvelope moto rutiere?

 • Michelin Pilot Road 4 GT
 • Continental Contiroadattack 2 Evo
 • Pirelli Angel GT
 • Bridgestone T30 Evo
 • Dunlop Sportmax Roadsmart 2
 • Dunlop Roadsmart 3
 • Metzeler Roadtec Z8 Interact
 • Metzeler Roadtec 01
 • Avon Storm 3D X M

Care sunt cele mai bune anvelope moto sportive?

 • Continental Sport Attack 3
 • Dunlop SportSmart 2 Max
 • Metzeler Sportec M7 RR
 • Michelin Pilot Power 3
 • Bridgestone S21
 • Pirelli Diablo Rosso III

Cele mai căutate dimensiuni:

Anvelopele pentru motociclete de drum și sport nu sunt folosite doar pentru deplasare. Ele contribuie, de asemenea, la siguranța pilotului, la confortul de conducere și la obținerea unui echilibru optim. Din acest motiv, este mai bine să alegeți anvelope de calitate superioară. Când să schimbați anvelopele unei motociclete sportive de drum? Ce tipuri de anvelope puteți alege? Cum să le întrețineți corect?

Diferitele tipuri de anvelope pentru motociclete sportive de drum

Producătorii oferă pe piață o mare varietate de anvelope pentru a răspunde la diverse nevoi și tendințe adoptate de motocicliști:

 • Anvelopele de drum;
 • Anvelopele de drum-sportive;
 • Anvelopele sportive;
 • Anvelopele pentru toate terenurile.

Anvelopele de drum sunt concepute pentru a suporta călătorii lungi. Ele răspund nevoilor persoanelor care circulă mult pe căile publice.

Anvelopele de drum-sportive sunt mult mai versatile și performante decât anvelopele simple. Ele sunt confecționate în așa fel încât să poată suporta sarcini grele (bagaje, pasager) și anumite constrângeri rutiere. Acestea sunt anvelope foarte rezistente cu care puteți conduce în deplină încredere.

Anvelopele sportive au cauciucuri care nu sunt la fel de rezistente ca anvelopele pentru motociclete sportive de drum. Cu toate acestea, ele prezintă o sensibilitate unică, oferind astfel o experiență de conducere optimă. Structura lor permite pilotului să simtă cele mai mici imperfecțiuni ale drumului. Datorită acestor informații în timp real, el poate anticipa mai bine comportamentul motocicletei sale. Aceste tipuri de cauciucuri sunt în general dedicate pentru conducerea pe pistă.

Anvelopele pentru toate terenurile sunt excelente companioane de drum. Ele sunt dotate cu crampoane largi care le permit să adere perfect la sol, indiferent de natura acestuia (nămol, noroi, liber, stâncos…). Aceste anvelope sunt foarte performante în curbe. De asemenea, oferă o frânare excelentă. În general, cauciucurile pentru toate terenurile pentru motociclete sportive nu sunt omologate pentru drum.

Când trebuie să schimbați anvelopele unei motociclete sportive de drum?

Schimbarea anvelopelor unei motociclete sportive de drum poate fi necesară în anumite situații. O schimbare poate fi, de asemenea, efectuată ca măsură de precauție, atunci când se anticipează o problemă iminentă.

În caz de pană sau ruptură

Un anvelopă care a fost ruptă de un obiect ascuțit larg trebuie înlocuită. Nu există o reparație durabilă posibilă în aceste circumstanțe. Atunci când un anvelopă găurită a fost deja reparată de multe ori, cel mai bine este să procedați la o schimbare.

Fiți, de asemenea, atenți la starea în care se află părțile laterale ale roților dumneavoastră. Dacă sunt prezente multe fisuri, atunci trebuie să vă gândiți la o înlocuire.

În caz de vibrații anormale

O roată în stare proastă poate provoca vibrații constante la nivelul ghidonului motocicletei, făcând astfel conducerea dificilă. Acest lucru poate fi datorat prezenței unei hernii sau a unei deformări a anvelopei. În ambele cazuri, cea mai bună soluție este schimbarea echipamentului afectat.

În caz de uzură

Verificați regulat banda de rulare a anvelopelor dumneavoastră pentru a evalua gradul lor de uzură. Atunci când grosimea cauciucului scade sub 1 milimetru, anvelopa trebuie schimbată. Este ilegal să circulați cu anvelope care au atins acest grad avansat de uzură.

Cum să alegeți anvelopele pentru motocicleta sportivă de drum?

Alegerea anvelopelor pentru o motocicletă sportivă de drum nu este o sarcină ușoară. Dar este posibil să reușiți dacă luați în considerare anumiți parametri:

 • Dimensiunile echipamentelor dumneavoastră originale;
 • Indicii de viteză și de încărcare recomandați de producătorul motocicletei;
 • Sezonul;
 • Tipul de teren;
 • Funcționarea (fără tub sau cu tub).

Dimensiunile

Atunci când doriți să alegeți anvelope pentru o motocicletă sportivă de drum, este esențial să țineți cont de dimensiunile anvelopelor recomandate de producătorul vehiculului. Acest lucru este foarte important, deoarece utilizarea anvelopelor prea mari poate avea un impact negativ asupra comportamentului motocicletei dumneavoastră.

Pentru a găsi dimensiunile anvelopelor dumneavoastră originale, consultați informațiile inscripționate pe partea lor laterală. Indiferent de marca anvelopei, veți vedea o inscripție în următorul format: 190/55-17 75W.

Primele trei cifre reprezintă respectiv lățimea anvelopei în milimetri, raportul înălțime/lățime și diametrul jantei. Trebuie doar să le comunicați vânzătorului dumneavoastră pentru a găsi o anvelopă nouă care are aceleași dimensiuni.

De asemenea, puteți decide să cumpărați echipamente cu dimensiuni diferite de cele ale anvelopelor dumneavoastră originale dacă considerați acest lucru util. Dar în acest caz, va trebui să vă asigurați că noile anvelope nu încalcă normele stabilite de producător (marjele).

Indicii de viteză și de încărcare

Indicele de viteză al unei anvelope este un număr alfabetic care indică viteza maximă la care poate rula. De exemplu, dacă indicele de viteză al unei anvelope este W, acest lucru înseamnă că poate suporta o viteză maximă de 270 km/h. Uneori, pe unele roți se găsește inscripția ZR. Aceasta înseamnă pur și simplu că aceste anvelope pot rula la o viteză mai mare de 240 km/h.

În ceea ce privește indicele de încărcare, acesta indică greutatea maximă pe care o anvelopă o poate suporta. De exemplu, un indice de încărcare de 75 înseamnă că roata poate suporta o încărcătură maximă de 387 kg.

Puteți găsi aceste două informații pe partea laterală a anvelopelor dumneavoastră originale, după dimensiuni.

Este foarte nerecomandat (și ilegal) să montați echipamente cu indici de viteză și de încărcare inferiori celor ale roților dumneavoastră originale. În schimb, puteți utiliza anvelope cu valori superioare.

Sezonul

Conducerea în timpul iernii nu prezintă aceleași constrângeri ca și conducerea în timpul verii. Trebuie să luați acest lucru în considerare atunci când alegeți anvelopele pentru motocicleta sportivă de drum. Dacă circulați des pe drum în timpul iernii, puteți alege un echipament care are marcajul M+S pe partea sa laterală. Acest marcaj indică faptul că anvelopa este capabilă să ruleze pe piste înzăpezite. Pe de altă parte, dacă ieșirile dumneavoastră se limitează la perioada de vară, atunci puteți alege anvelopele standard pentru motociclete sportive de drum.

Care sunt cele mai bune mărci de anvelope de motociclete sportive de drum?

În sectorul anvelopelor pentru motociclete sportive de drum, anumiți fabricanți se disting în mod deosebit prin cunoștințele lor și expertiza lor foarte precisă. Produsele lor integrează tehnologii inovatoare care îmbunătățesc confortul și experiența de conducere a piloților. În prezent, cele mai bune mărci de anvelope pentru motociclete sportive de drum sunt:

Michelin este incontestabil una dintre cele mai mari mărci din sectorul anvelopelor. Anvelopele sale de top pentru motociclete de drum și sport au o aderență perfectă atât pe drumurile umede cât și pe pistele uscate. De asemenea, marca deține o parte importantă din piață.

Bridgestone este, de asemenea, o marcă foarte prestigioasă la nivel internațional. Faima sa nu este departe de cea a Michelin. Bridgestone oferă modele de anvelope pentru motociclete sportive de drum foarte durabile pe care le puteți utiliza pentru o perioadă lungă de timp. Produsele sale sunt, de asemenea, apreciate pentru performanțele lor excelente în ceea ce privește aderența și stabilitatea.

Continental este unul dintre producătorii a căror anvelope pentru motociclete sportive de drum sunt cele mai cumpărate în Europa. Roțile sale combină performanța și durabilitatea. Ele se caracterizează prin confortul și siguranța pe care le oferă în timpul conducerii.

Metzeler este, de asemenea, o marcă foarte apreciată de motocicliști, deși nu este la fel de cunoscută ca Michelin, Bridgestone sau Dunlop. Ea oferă roți foarte sofisticate care se uzează încet și a căror performanță pe terenuri neregulate este excelentă.

Achiziționarea anvelopelor de la aceste mărci vă permite să echipați motocicleta de drum sau sportivă cu anvelope de foarte bună calitate.

Există, de asemenea, alte mărci mai puțin cunoscute care oferă anvelope de calitate la prețuri foarte competitive. Putem menționa : Avon Tyres, Duro, Kenda Tyres, Mitas, Maxxis… Dacă nu puteți obține o anvelopă de marcă premium, vă puteți îndrepta către acești producători. Anvelopele lor sunt disponibile pe site-ul nostru.

Cum să întrețineți corect anvelopele dumneavoastră?

Pentru a menține anvelopele motocicletei sportive de drum în stare bună, evitați cât mai mult frânările bruste. Acestea provoacă o uzură rapidă a cauciucurilor dumneavoastră. Din același motiv, trebuie să evitați, de asemenea, derapajul dacă aveți anvelope obișnuite. Pe de altă parte, asigurați-vă că echilibrați roțile atunci când montați anvelopele noi, astfel încât acestea să nu se degradeze prematur din interior.

Presiunea anvelopelor dumneavoastră este, de asemenea, importantă. Anvelopele constant subumflate sau supraumflate se uzează foarte repede. Pentru a reaminti, presiunea corectă pentru anvelopele unei motociclete sportive de drum este, în general, între 2 și 2,5 bari.

În concluzie, reținem că pentru a reuși alegerea anvelopelor pentru o motocicletă sportivă de drum, trebuie să luăm în considerare un anumit număr de criterii. Indiferent de preferințele dumneavoastră în acest sens, puteți parcurge catalogul Anvelopelider.ro pentru a găsi anvelopele de top care vor răspunde nevoilor dumneavoastră.

LiveChat
Whatsapp Messenger