Căutare în funcţie de dimensiuni

Cumpărare anvelope de rulotă

Anvelopele pentru rulote trebuie să fie mai robuste decât cele clasice. Este vorba de anvelopele ranforsate "tip C", cum ar fi: 215/65 R16C 109R. Vă recomandăm să înlocuiţi anvelopele măcar la 6 ani, pentru a vă garanta siguranţa.

Atunci când nu utilizaţi rulota, vă recomandăm să urmaţi indicaţiile următoare, pentru a evita deformarea carcasei pneurilor:

 • Înlocuiţi anvelopele cu suporturi special concepute pentru staţionarea prelungită.
 • Sau ridicaţi rulota cu ajutorul cricurilor, pentru ca anvelopele să nu mai fie în contact cu solul.
 • Ori ridicaţi rulota pentru a schimba cu un sfert de tur poziţia anvelopelor, înainte de a o repune pe sol.

Care este presiunea adecvată pentru anvelopele de rulotă?

Dacă în manualul constructorului nu există indicaţii privind presiunea, vă recomandăm să umflaţi anvelopele la 3 bar, respectiv la 3,5 bar pentru anvelopele ranforsate de tip C. Dacă presiunea este indicată în manualul constructorului, vă invităm să urmaţi recomandările acestuia.

Trebuie supra-umflate anvelopele din spate, pentru a tracta o rulotă sau o remorcă?

Puteţi adăuga o presiune de 0,4 bar la anvelopele din spate, faţă de valoarea indicată pentru folosirea normală. Anvelopele nu vor suferi nicio deformare.

Ce anvelope să cumpăr pentru rulota mea?

 • Michelin Agilis +
 • Hankook Vantra LT RA18
 • Goodyear Efficientgrip Cargo
 • Bridgestone Duravis R660
 • Michelin Agilis Crossclimate
 • General Tire Eurovan A/S 365
 • Nokian Cline VAN
 • Linglong GreenMax VAN
 • Apollo Altrust All Season
 • Achilles Multivan

Cele mai căutate dimensiuni:

O rulotă, ca orice alt vehicul, trebuie să fie echipată cu anvelope de calitate. Acest lucru este important pentru ca șoferul să aibă o bună senzație la volan. Calitatea anvelopelor afectează și aderența la drum. Alegerea unei anvelope pentru rulotă trebuie făcută cu grijă, deoarece siguranța și confortul dumneavoastră de conducere depind de aceasta. Prin acest ghid, Anvelopelider.ro vă oferă sfaturi practice pentru a selecta anvelopele rulotei și pentru a le prelungi durata de viață.

Cum identificăm o anvelopă de rulotă?

Cu dimensiunile sale impunătoare, rulota este concepută pentru a suporta sarcini mai mari decât mașinile mici. Anvelopele sale sunt expuse la presiuni importante și, prin urmare, sunt diferite de modelele clasice. Anvelopele rulotelor se recunosc ușor prin marcajul "C” situat pe flancul lor. Aceasta este o indicație care certifică că sunt adaptate pentru a suporta sarcini foarte mari pe distanțe lungi. Anvelopele cu acest tip de marcaj sunt utilizate pe rulote, rulote de camping și utilitare.

Este de asemenea posibil să montați pe o rulotă anvelope pentru rulote de camping. Aceste modele, adaptate pentru rulote de camping, suportă sarcini mult mai mari. Acestea sunt cele mai bune soluții dacă doriți să aveți o marjă de siguranță foarte mare.

Când să înlocuiți anvelopele rulotei?

Marea majoritate a specialiștilor sunt de acord că durata de viață a anvelopelor de rulotă este de aproximativ 6 ani. Prin urmare, ei recomandă să le schimbați în acest interval. Cu toate acestea, înlocuirea poate fi necesară de îndată ce o anvelopă este uzată. Acest lucru poate apărea oricând. Modul în care vehiculul este utilizat și întreținut sunt, de asemenea, factori determinanți ai longevității anvelopelor. Iată câteva indicații care vă vor ajuta să decideți dacă este oportun sau nu să înlocuiți anvelopele.

Vârsta

Vârsta roților este un indicator important. Vârsta aici nu se referă la durata de utilizare, ci trebuie determinată în funcție de data de fabricație. Această informație este inscripționată pe flancul anvelopelor. Acestea sunt ultimele patru cifre ale codului DOT.

Indiferent dacă un vehicul este folosit frecvent sau nu, anvelopele sale se deteriorează odată cu vârsta. După un anumit stadiu, cauciucul își pierde eficiența, așa că este important să verificați regulat anvelopele.

Adâncimea benzii de rulare

Iată un indicator infailibil care vă permite să luați decizia corectă. În afara duratei de utilizare, mai mulți alți factori pot fi la baza deteriorării anvelopelor de rulotă:

 • Sarcinile suportate;
 • Soarele;
 • Starea drumurilor;

La aceste elemente diferite, putem adăuga durata de imobilizare. În realitate, o imobilizare lungă favorizează uzura mai avansată a părților benzilor de rulare ale anvelopelor care vin în contact cu solul. Acest lucru provoacă o degradare disproporționată a acestor benzi. Aceasta este una dintre motivele care pot motiva înlocuirea lor.

Adâncimea medie a benzilor de rulare ale anvelopelor propuse în prezent de majoritatea producătorilor este de 8 mm. De îndată ce aceasta atinge 3 mm, se recomandă să schimbați roțile. Nu așteptați limita de 1,6 mm impusă de lege. De ce? Un cauciuc de o asemenea grosime și-a pierdut deja performanța la frânare. Cu cât întârziați mai mult înlocuirea, cu atât riscurile de accident sunt mai mari.

Nu neglijați nici alte semne de îmbătrânire: fisuri, tăieturi, crăpături…

Pierderea presiunii

Dacă sunteți obișnuit cu conducerea rulotelor, atunci știți că anvelopele lor pierd în mod obișnuit între 1 și 2 PSI pe lună: este normal. Cu toate acestea, dacă acest număr atinge 50 PSI sau mai mult, este un semn rău. Anvelopele de rulotă care pierd anormal de multă presiune pot face conducerea dificilă. Prin urmare, efectuați verificările necesare în mod regulat și mai ales înainte de fiecare călătorie. Dacă pierderile sunt prea frecvente și importante, atunci este cu siguranță momentul să vă gândiți la o schimbare.

Cum să alegeți corect anvelopele rulotei?

Cele mai importante criterii de luat în considerare la achiziționarea unei anvelope de rulotă sunt:

 • Dimensiunile;
 • Indicele de încărcare;
 • Indicele de viteză;
 • Alegerea mărcii.

Dimensiunile variază în funcție de producători. Prin urmare, trebuie să alegeți anvelope care au aceleași dimensiuni ca modelele originale. Acest lucru este valabil pentru dimensiune, dar și pentru indicele de încărcare și de viteză. Conducerea cu anvelope care au un indice de încărcare inadecvat este foarte periculoasă. Anvelopele dumneavoastră pot exploda dacă greutatea vehiculului depășește ceea ce pot suporta.

Cum găsiți aceste informații diferite?

Nu știți cum să citiți aceste valori diferite pe o anvelopă? Inspectați flancul și veți observa o inscripție în această formă: 205/55RC16 91V.

Numărul 205 reprezintă lățimea (deci dimensiunea) în milimetri. 91 indică indicele de încărcare și înseamnă că anvelopa nu poate suporta o greutate peste 615 kg la viteză maximă. Indicele de viteză este indicat de o literă (aici V). Efectuând o căutare cu aceste criterii, veți găsi modelele de anvelope de rulotă care se potrivesc vehiculului dumneavoastră.

Rețineți că acestea sunt inscripțiile clasice pentru roțile care se montează una câte una. Pe unele rulote, instalările se fac 2 la 2 (se vorbește despre montaj dublu). În acest caz, anvelopele de rulotă care trebuie instalate au indici dubli. Să luăm acest exemplu: 195/50R15 104/102R. Asta înseamnă că pentru o montare simplă, sarcina tolerată este de 850 kg (indice 102). În timp ce pentru o montare dublă, este de 900 (104) kg.

Cel mai important lucru de reținut este că indicele de viteză și de încărcare ales trebuie să fie reglementar și să corespundă indicațiilor producătorului.

Ce anvelopă de rulotă să alegeți în funcție de anotimp?

Alegerea anvelopelor dumneavoastră depinde și de perioada în care intenționați să faceți camping. Dacă doriți, de exemplu, să mergeți la munte sau să călătoriți în perioada de iarnă, trebuie să optați pentru anvelope specifice. Echipați vehiculul cu anvelope marcate M+S (Mud and Snow) și omologate 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake). Utilizarea lor nu este obligatorie în Franța, spre deosebire de alte țări (Germania, de exemplu), dar este foarte recomandată. Acestea sunt concepute pentru a vă asigura o aderență mai bună la sol în timpul sezonului rece. Astfel, ele optimizează confortul pe drum și reduc riscurile de derapaj.

Cum să prelungiți durata de viață a roților rulotei?

Este bine să cunoașteți criteriile de alegere a anvelopelor rulotei. Dar este și mai bine să știți cum să le utilizați pentru ca acestea să dureze mult timp. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta.

Nu conduceți niciodată cu roți ale căror presiune este anormală. Le puteți umfla cu azot pentru a reduce pierderile. Este foarte important să respectați valorile recomandate în ceea ce privește presiunea ideală pentru anvelopele de rulotă: între 3 și 4,5 bari. O majorare de 0,3 bari este recomandată pentru a compensa o pierdere rapidă dacă intenționați să călătoriți departe.

Dacă doriți să imobilizați vehiculul pentru o perioadă lungă de timp, folosiți cricuri pentru a-l ridica, pentru a menaja benzile de rulare (puteți folosi și alte suporturi metalice speciale). O dată pe lună, faceți un sfert de tură celor 4 anvelope pentru a evita deformarea lor.

Selecția noastră de anvelope de rulotă

Pentru a vă ajuta să alegeți, Anvelopelider.ro vă pune la dispoziție o selecție de produse de înaltă performanță. Găsiți în catalogul nostru următoarele modele:

 • Agilis + de la Michelin;
 • Vantra LT RA18 de la Hankook;
 • Duravis R660 de la Bridgestone;
 • EfficientGrip Cargo de la Goodyear…

Nokian Cline Van, Achilles Multivan, General Tire Eurovan A/S 365, Michelin Agilis Crossclimate și Apollo Altrust All Season sunt de asemenea modele performante de anvelope de rulotă pe care le veți găsi la noi.

Modelul Vantra LT RA18 de la Hankook este unul dintre cele mai solicitate de către clienții noștri. Oferă o stabilitate foarte bună și o siguranță optimă, suportând sarcini grele. Agilis + de la Michelin este de asemenea foarte performant chiar și pe asfalt umed.

Ce trebuie reținut?
Anvelopele de rulotă se recunosc prin marcajul "C” sau "CP” pe flancul lor. Este necesar să verificați în mod regulat presiunea și uzura.

LiveChat
Whatsapp Messenger